Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα... γνωστά

ΑΡΧΙΣΑΝ τα... άγρια εκεί στη Νέα Δημοκρατία και χτες ο Κ. Καραμανλής μίλησε στη Βουλή για το φορολογικό με... προεκλογικό στιλ. Μπόλικοι χαρακτηρισμοί, εφέ και βεβαίως τους βουλευτές σύσσωμους παρόντες για να χειροκροτήσουν.

***

Κι ο Μητσοτάκης εκεί ήτανε, κι ο Εβερτ επίσης, αλλά αυτοί δε χειροκρότησαν.

***

Μετά μίλησε ο Γιάννος Παπαντωνίου για να απαντήσει. Εβαλε μπροστά το "μοτεράκι" κι άρχισε τα γνωστά, η σύγκλιση, οι αναδιαρθρώσεις και όλα τα σχετικά.

***

Προς τι ο χαμός; Ε, πλέον ούτε κι αυτοί ξέρουν. Ισως επειδή η ΝΔ δίνει έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και το ΠΑΣΟΚ στους φόρους, χωρίς όμως κανείς τους να... παραμελεί το άλλο σκέλος.

***

Ο κόσμος, μια φορά, πολύ καλά γνωρίζει και γιατί γίνονται οι διαξιφισμοί και ποιες είναι ή μάλλον ποιες... δεν είναι οι διαφορές τους.

***

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ φαίνεται πως έχει βάλει σε μια νέα φάση την κυβέρνηση. Τώρα πια δεν τους αρκεί να τα κάνουν άνω κάτω και να καταστρέφουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Θέλουν στη συνέχεια να... απολαμβάνουν το έργο τους.

***

Διότι αλλιώς, αυτές οι... αιφνιδιαστικές επισκέψεις του Σημίτη σε νοσοκομεία, δεν μπορούν να εξηγηθούν. Σου λέει, αν κάνω επίσημη επίσκεψη θα πάει από το πρωί ο διευθυντής και θα τα συμμαζέψει λίγο τα πράγματα.

***

Αν αυτά πιστεύει ότι πείθουν τους πολίτες για το... πόσο φιλολαϊκή είναι η κυβέρνηση, τι να πούμε εμείς. Τον Τσουκάτο δεν έχει για επικοινωνιακό σύμβουλο;

***

Αφού θέλουν όντως να κάνουν κάτι χρήσιμο για τα νοσοκομεία, αντί για αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο "Λαϊκό", δεν κάνουν καλύτερα μια αιφνιδιαστική κατάργηση του νομοσχεδίου τους για την υγεία; Μια ευχάριστη έκπληξη, πάντως θα είναι σίγουρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ