Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει, πλέον, η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Οι οργανώσεις, όλοι οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, συναισθανόμενοι το μεγάλο τιμητικό καθήκον να πετύχει η Εξόρμηση, να καλυφθούν και να υπερκαλυφθούν τα πλάνα ήδη μπαίνουν, με όλες τις δυνάμεις τους, για τη διακίνηση του κουπονιού σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους. Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα από τη δουλιά που έχει γίνει - είναι κοινή εκτίμηση αυτό - δείχνουν πως οι δυνατότητες υπάρχουν για να καλυφθεί και να υπερκαλυφθεί το οικονομικό πλάνο. Κι αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι το πανελλαδικό πλάνο καλύφθηκε κατά 60%, ενώ αρκετές μεγάλες οργανώσεις βρίσκονται μια ανάσα από την κάλυψη του πλάνου τους, άλλες το έχουν υπερκαλύψει, ήδη, και ξανοίγονται ακόμα περισσότερο για να συμβάλουν στην επιτυχία του συνολικού πλάνου.

Ετσι, μέχρι την περασμένη Κυριακή, η ΚΟΑ,η μεγαλύτερη οργάνωση του Κόμματος κάλυψε το 73,44% του πλάνου της, κάνοντας ένα άλμα από το 59% της προηγούμενης βδομάδας. Από τις μεγαλύτερες Αχτίδες η Βορειοδυτική υπερκάλυψε, ήδη, το πλάνο της φτάνοντας στο 103,21% από 80,33% που είχε καλύψει μια βδομάδα πριν. Δηλαδή σε μια βδομάδα "έπιασε" πάνω από 22% του πλάνου! Από κοντά η Βόρεια Αχτίδα έπιασε το 100% του πλάνου από 78,75% της προηγούμενης βδομάδας. Το 74,65% του πλάνου της κάλυψε η Αχτίδα των Δημοσίων Υπαλλήλων.Ενώ, δυναμική είναι και η παρουσία της ΚΝΕ, η οποία έχει, ήδη, καλύψει το 72% του συνολικού, πανελλαδικού της πλάνου, από 59% την προηγούμενη βδομάδα.

Από τις οργανώσεις που καθοδηγούνται απ' ευθείας από την ΚΕ, η ΚΟΒ του "Ρ",από την Κυριακή, είχε ήδη υπερκαλύψει το πλάνο της, φτάνοντας στο 104%,ενώ ακολουθούν: Η ΚΟ Βελγίου που κάλυψε το 85% του πλάνου της, η ΚΟΒ "902" με 70%,η ΚΟΒ δημοσιογράφων Αστικού Τύπου, που έφθασε το 64,6%, η Αχτίδα Καλλιτεχνών με 63,40%, η ΚΟ Σκανδιναβίας με 58%, ενώ η ΚΟ Γερμανίας είχε καλύψει 40% του πλάνου.

Χαρακτηριστικό για την επιτάχυνση των ρυθμών και για τις δυνατότητες που υπάρχουν, είναι το γεγονός, ότι αρκετές οργανώσεις που βρίσκονταν, σχετικά, πίσω, εντείνοντας τη δουλιά τους, κατάφεραν την περασμένη βδομάδα να καλύψουν σημαντικά ποσοστά των πλάνων τους. Για παράδειγμα, η ΚΟ Θεσσαλίας έπιασε 55,20% του πλάνου της από 46,10% μια βδομάδα πριν, δηλαδή έκανε... ένα άλμα περίπου κατά 9 εκατοστιαίες μονάδες. Αντίστοιχο ήταν και το άλμα της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που, από 50% πριν, έφτασε στο 59,10% την Κυριακή. Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το άλμα της ΚΟ Στερεάς που έφτασε, την Κυριακή, στο 54,19% του πλάνου της από 40% μια βδομάδα πριν... Η ΚΟ Δ. Πελοποννήσου πήγε στο 51% από 42%. Το ίδιο οι οργανώσεις Αν. Πελοποννήσου (έφτασε το 57,20% από 49,17% μια βδομάδα πριν) και του Αιγαίου (έφτασε 57,83% από 48,98%).

Οπως υπογραμμίζουν σύντροφοι από την επιτροπή Οικονομικής Εξόρμησης, τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν πως τα περιθώρια είναι πολύ μεγάλα και ο στόχος, όλες οι οργανώσεις να καλύψουν και να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους, είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Το αποτέλεσμα εξαρτάται μόνον από τη δουλιά των οργανώσεων και των συντρόφων, από τη δραστηριοποίηση όλων ανεξαίρετα των δυνάμεών μας, με ένταση των προσπαθειών μας στο έπακρο. Πολύ περισσότερο που, όπως έδειξαν και οι τελευταίες κινητοποιήσεις και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις που οργάνωσε το ΚΚΕ, δείχνει το μεγάλο κύρος του Κόμματος. Αλλωστε, πρόσθεταν, για τους κομμουνιστές, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι ένα τιμητικό καθήκον στην επέτειο των 80 χρόνων του ΚΚΕ, γι' αυτό και είναι αποφασισμένοι να "τα δώσουν όλα" στις λίγες - αλλά και ταυτόχρονα αρκετές - μέρες που μένουν μέχρι το κλείσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ