Κυριακή 14 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΤΟικό το Αιγαίο

Φαίνεται πως η νέα δομή του ΝΑΤΟ δεν έχει πλήρως ακόμη ...αφομοιωθεί απ' όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες. Για "αδικαιολόγητα προκλητικές υπερπτήσεις", μίλησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις προχτεσινές πενήντα δύο παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα. Ο εκπρόσωπος, όμως, του αμερικανικού Πενταγώνου, κ. Μπέικον, ξεκαθάρισε ότι "το FIR καλύπτει την κίνηση των πολιτικών και όχι των στρατιωτικών αεροπλάνων", τονίζοντας ακόμη ότι "όταν πετούν αμερικανικά και τουρκικά αεροσκάφη ή ελληνικά και αμερικανικά ή αεροπλάνα και των τριών χωρών μαζί, τότε εφαρμόζονται οι κανόνες του ΝΑΤΟ και όχι του ICAO".

Με άλλα λόγια, το αμερικανικό Πεντάγωνο - πολύ περισσότερο αρμόδιο, σχετικά με την εφαρμογή της νέας δομής του ΝΑΤΟ, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ... - παρέχει πλήρη νομική και πολιτική κάλυψη στους προκλητικούς και επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς της Αγκυρας, βάζει στο περιθώριο όλα τα περί FIR Αθηνών κλπ. και ξεκαθαρίζει ότι στον εναέριο χώρο του Αιγαίου (τουλάχιστον) κάνει κουμάντο το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι ΗΠΑ.

Προφανώς, αυτό θα εννοούσαν και οι Κ. Σημίτης και Α. Τσοχατζόπουλος, όταν διακήρυσσαν πρόσφατα ότι η νέα δομή του ΝΑΤΟ εξασφαλίζει πλήρως τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας...

Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια ...αμυντική συμμαχία, πάντα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ