Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ
θεωρία και δράση

Στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, τόνισε:

  • Το ΚΚΕ άντεξε και αντέχει γιατί εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, γιατί εκφράζει τους πόθους τους για μια δίκαιη κοινωνία. Το ΚΚΕ δεν είναι απλώς ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, όπως τα άλλα που υπηρετούν και υπερασπίζονται το αστικό καθεστώς. Είναι το επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης και στοχεύει σε μια κοινωνία σοσιαλιστική και τελικά σε μια αταξική κομμουνιστική κοινωνία.
  • Σήμερα είμαστε μάρτυρες μιας εκστρατείας ψεύδους, κατασυκοφάντησης και λάσπης εναντίον του ΚΚΕ. Παραμορφώνουν τα γεγονότα και πλαστογραφούν την ιστορία του. Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς.
  • Η λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενός μετώπου αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού, μιας συμμαχίας των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, οργανώσεων, κομμάτων, παραγόντων, προσωπικοτήτων της χώρας. Ενός μετώπου όπου θα εκφράζεται η συμμαχία της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων και της προοδευτικής διανόησης.

ΣΕΛ.  13   -   18


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στην τελικη ευθεία

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Πέμπτης, 18 Δεκέμβρη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Κάνιγγος. Προσυγκέντρωση στις 9.30 στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  10   -   11
ΣΥΝΟΔΟΣ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ
Τεχνητό κλίμα ευφορίας

Τα όσα διαφημίζει η κυβέρνηση του κ. Σημίτη ως επιτυχία απέναντι στην Τουρκία, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αρχίζει το πλιάτσικο για 11 ακόμα χώρες, ενώ η ένταξη της Κύπρου χρησιμοποιείται ως μοχλός επιβολής αμερικανοΝΑΤΟικής λύσης


ΣΕΛ.  6   -   7
"Απνοια" ακόμα στην αγορά

Παρά τη γιορτινή όψη της αγοράς η κίνηση βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η παραδοσιακή - για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - γαλοπούλα δεν έκανε ακόμα την εμφάνισή της. Τεράστιες οι ποσότητες της εισαγόμενης κατεψυγμένης γαλοπούλας. Οδηγίες της Ενωσης Καταναλωτών


ΣΕΛ.  20


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org