Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Φέσι" πάνω από 2 δισ. σε καπνοπαραγωγούς

Το υπουργείο Γεωργίας αφήνει ανενόχλητο τον μεγαλέμπορο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χαρδαλιά. Συγκέντρωση στην Αθήνα προγραμματίζουν οι καπνοπαραγωγοί

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν την ερχόμενη Τετάρτη οι καπνοπαραγωγοί που "φέσωσε" η εταιρία ATIC του καπνέμπορα Χαρδαλιά, γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Εκατοντάδες καπνοπαραγωγοί, σε πολλές περιοχές της χώρας, περιμένουν εδώ και έξι μήνες τα χρήματα που τους χρωστά ο Χαρδαλιάς και το ποσό αυτό ξεπερνά τα 2 δισ. δραχμές. Το υπουργείο Γεωργίας μέχρι τώρα αφήνει ανενόχλητο τον μεγαλέμπορο και αρκείται σε αόριστες υποσχέσεις προς τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς. Αυτό φάνηκε και στη διάρκεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία καπνοπαραγωγών των Σερρών και βουλευτές της περιοχής με τον υπουργό Γεωργίας, την Πέμπτη. Στο θέμα που τέθηκε για τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς των Σερρών, ο υπουργός απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, αποδείχνοντας ότι η κυβέρνηση ανέχεται τα τερτίπια των καπνεμπόρων.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε άλλο ένα ζήτημα που καίει τους καπνοπαραγωγούς του νομού Σερρών. Οι καπνοπαραγωγοί της ποικιλίας "Μπασμά" κινδυνεύουν να χάσουν φέτος την επιδότηση στα καπνά - ποσό του ξεπερνάει τα 7 δισ. δραχμές - εξαιτίας της εκβιαστικής τακτικής των καπνεμπόρων. Οι καπνέμποροι σε μια προσπάθεια να αγοράσουν τα καπνά σε εξευτελιστικές τιμές δεν υπέγραψαν συμβόλαια με τους παραγωγούς στις προβλεπόμενες προθεσμίες που έθεσε η Κοινότητα. Ο υπουργός Γεωργίας το μόνο που είπε για το θέμα αυτό είναι ότι θα θέσει το πρόβλημα τις Βρυξέλλες, προκείμενου να βρεθείλύση, ωστόσο όμως δεν ανακοίνωσε καμία κύρωση για τους καπνεμπόρους που καταστρατήγησαν τα συμβόλαια.

Τη στάση του υπουργείου Γεωργίας κατήγγειλε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, ο οποίος ήταν παρών στην προχτεσινή συνάντηση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί, αφού ανέχεται τα τερτίπια των καπνεμπόρων. Το ΚΚΕ επίσης, με δύο Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή, έθιξε το πρόβλημα των απλήρωτων καπνοπαραγωγών και το θέμα που δημιουργείται στην περιοχή των Σερρών, όπου οι καπνοπαραγωγοί, ιδιαίτερα για την ποικιλία "Μπασμά", κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά αν χάσουν το κοινοτικό πριμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ