Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ δέχτηκαν κάτοικοι από 20 κοινότητες της Φλώρινας, που διαδήλωναν ενάντια στον "Καποδίστρια"
Την επίθεση των ΜΑΤ, που αποτελούσαν την "τιμητική συνοδεία" του Κ. Σημίτη στην περιοδεία, δέχτηκαν κάτοικοι από 20 κοινότητες του νομού Φλώρινας, που διαδήλωναν ενάντια στο σχέδιο "Καποδίστριας". Οι κάτοικοι είχαν προσυγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιχείρησαν να κινηθούν προς το κέντρο της πόλης, όταν δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ορισμένοι από τους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της κοινότητας Αρματοχωρίου.
Ωστόσο, οι εκατοντάδες διαδηλωτές κατάφεραν να παρακάμψουν τις δυνάμεις καταστολής και να φτάσουν, κρατώντας μαύρες σημαίες στην πλατεία της πόλης. Μεταξύ των αιτημάτων των κατοίκων ήταν "ο επανασχεδιασμός του Καποδίστρια", "Οχι δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Φλώρινα", κ.ά. Μπροστά στη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των διαδηλωτών οι διοργανωτές της πρωθυπουργικής περιοδείας τροποποίησαν το αρχικό πρόγραμμα και αντί ο Κ. Σημίτης να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία, επιλέχθηκε ο κλειστός χώρος της Λέσχης Αξιωματικών. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω, στην πλατεία, και φώναζαν συνθήματα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής.