Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Κεντροαριστερές" παγίδες

Την "παρθενική" του εμφάνιση προχτές στη Λάρισα, το "Δίκτυο διαλόγου και παρέμβασης για την Κεντροαριστερά". Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, παραβρέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, οι παρεμβάσεις των οποίων, περί του ρόλου της "Κεντροαριστεράς" συνέπεσαν. Ο Παρ. Παρασκευόπουλος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - πρώην στέλεχος του ΣΥΝ - υπογράμμισε, ότι το "Δίκτυο" θα πρωτοστατήσει στη σύγκλιση της "Κεντροαριστεράς", όχι μόνο σε εκλογικό επίπεδο, αλλά γενικότερα. Και στελέχη του ΣΥΝ - όπως ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου, Δ. Κουγιώνης - υπερθεμάτισαν, χαρακτηρίζοντας τις δημοτικές εκλογές, ως "θαυμάσια ευκαιρία", για τη σύγκλιση της "Κεντροαριστεράς".

Οσοι απλοί εργαζόμενοι, όμως, παρακολούθησαν την εκδήλωση, έμειναν με μια απορία: Γιατί, η λεγόμενη Κεντροαριστερά θα αντιμετωπίσει και θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα, αφού δε λέει τίποτε το ουσιαστικά διαφορετικό, από τη σημερινή κυβερνητική πολιτική; Μια απορία, που σε αρκετούς έβρισκε αμέσως και την απάντησή της, αφού το μυαλό τους πήγαινε κατευθείαν στη γνωστή λαϊκή παροιμία, για τον Μανωλιό και τα ρούχα του...

Κι έχουν απόλυτο δίκιο. Η παραπλάνηση των εργαζομένων είναι ο βασικός στόχος των κινήσεων αυτών, το χτύπημα της πραγματικά αριστερής πρότασης και πολιτικής του ΚΚΕ και η ανάσχεση των ριζοσπαστικών διεργασιών, που συντελούνται στις λαϊκές συνειδήσεις. Ας είναι, πάντως, σίγουροι οι κάθε λογής, νυν και επίδοξοι "κεντροαριστεροί" ότι κάθε μέρα και περισσότερο θα αποκαλύπτεται ο πραγματικός τους ρόλος. Και αργά ή γρήγορα, "ο κάθε κατεργάρης, πονηρός πολιτευτής, θα κάτσει στον πάγκο του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ