Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι δύο αναγνώσεις

Σχετικά με την ανάγκη μιας καλύτερης ενημέρωσης, αλλά και για μια περισσότερο ενεργή συμμετοχή του πολίτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα κοινοτικά προβλήματα, αναφέρθηκε κυρίως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, στην προχτεσινή ομιλία του, στη διάρκεια των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Αν διαβάσουμε, με περισσή αφέλεια τα παραπάνω, τότε πρέπει να συμπεριλάβουμε τον υπουργό στους οπαδούς και υποστηρικτές της άποψης, που θέλει την ουσιαστική ενημέρωση του ελληνικού λαού, τόσο για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όσο και για τη συμπλήρωσή της, με αυτή του Αμστερνταμ. Και, βέβαια, για να μη μείνουμε στην ενημέρωση, αλλά να προχωρήσουμε και στην "περισσότερο ενεργή συμμετοχή του πολίτη", θα τον συμπεριλάβουμε στους απαιτούντες το εθνικό δημοψήφισμα, για τις προαναφερόμενες συνθήκες.

Επειδή, όμως, δεν είμαστε αφελείς κι επειδή ξέρουμε τις θέσεις του υπουργού και της κυβέρνησης συνολικά, για τα ζητήματα αυτά, διαβάζουμε διαφορετικά τα λεγόμενά του. Πρώτον, κάνει πρακτική εξάσκηση στην υποκρισία και τη διγλωσσία και, δεύτερον, εννοεί άλλα πράγματα ο άνθρωπος. Στην πραγματικότητα, ζητάει την άσκηση αποτελεσματικότερης "ενημέρωσης" - χειραγώγησης των συνειδήσεων, ώστε να εξασφαλιστεί η περισσότερο ενεργή συμμετοχή του πολίτη - εργαζόμενου στο σήκωμα των βαρών και των συνεπειών των κοινοτικών αντιλαϊκών πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ