Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεργασίες και συναλλαγές...

Μέρες τώρα, ορισμένες εφημερίδες πασχίζουν να πείσουν τους αναγνώστες τους ότι το ΚΚΕ συζητά συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο με τη ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές! Το στόρι άνοιξε η γνωστή, για τον ρόλο της στις πολιτικές διεργασίες εφημερίδα "Βήμα". Με αφορμή μια συνάντηση του ΚΚΕ με τη ΝΔ, έφτιαξε το δικό της σενάριο για, δήθεν, συνεργασία ΚΚΕ - ΝΔ. Παρόλο που είναι γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ - υπήρξε και σχετική υπενθύμιση από το "Ρ" - τη σκυτάλη πήραν άλλες γνωστές για το πολιτικό τους ποιόν εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για να αναπαράγουν το σενάριο περί συνεργασίας ΚΚΕ - ΝΔ, προφανώς για να προωθηθεί και περάσει η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στα "μαλακά".

***

Είναι χαρακτηριστική η στάση της "Αυγής", από την άποψη αυτή, που προχτές "μιλώντας για συζητήσεις ΚΚΕ με στελέχη της ΝΔ για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές" προσπαθεί να αναπαράγει τη φιλολογία για συνεργασία ΝΔ - ΚΚΕ (! ) προβάλλοντας, σε αντιπαράθεση δηλώσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου πως ποτέ δε συναντήθηκε ο ΣΥΝ με τη ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές. Ολα αυτά, ενώ γνωρίζουν πως και ο ΣΥΝ όπως και τα άλλα κόμματα είχαν συναντήσεις με τη ΝΔ, όχι όμως για συνεργασία στις εκλογές - τέτοια συνεργασία είναι πασίγνωστο ότι προωθεί ο ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ - αλλά για τα ζητήματα που προκύπτουν από το αντιδραστικό νομοσχέδιο "Ι. Καποδίστριας" και, ειδικότερα, για την αναγκαστική διάλυση κοινοτήτων και για το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα.

***

Το ίδιο μοτίβο - και μάλιστα αποκρύπτοντας τοποθετήσεις του Θ. Αναγνωστόπουλου της ΝΔ για το θέμα - συνέχισαν και στη χτεσινή "αντικειμενική" και "πλουραλιστική" φυλλάδα τους! Σαν κοινοί προβοκάτορες προβάλλουν ως γεγονός ανύπαρκτες συζητήσεις ΚΚΕ - ΝΔ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, επιδιώκοντας να θολώσουν τα νερά για τη συναλλαγή και τα μαγειρέματα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ ενόψει της κεντροαριστερής συνεργασίας και στις δημοτικές εκλογές. Οσο, όμως, και αν προσπαθούν, μάταιος ο κόπος τους, έστω κι αν καλοπληρώνονται... Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν παζαρεύει θέσεις, ότι θα στηρίξει ευρύτερα αγωνιστικά ψηφοδέλτια από αγωνιστές που αντιπαλεύουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Ας το χωνέψουν μια και καλή. Το ΚΚΕ δε χωράει στα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά μαγειρέματα και στα αλισβερίσια τους!

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ