Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων

Πολλά και διάφορα λέει η πρόσφατη έκθεση Σπράου, για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία. Και, βέβαια, αφού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προτείνει τα γνωστά πλέον μέτρα καρατόμησης των ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ελάχιστα, όμως, λέει η έκθεση, για τις αιτίες της σημερινής κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων. Ηρθε, όμως, η Ομοσπονδία Προσωπικού Κοινωνικής Πολιτικής και με έρευνά της, που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα, θυμίζει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα αυτή, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χάσει από εισφοροδιαφυγές, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια, ενώ άλλα τόσα περίπου έχουν χάσει, τα τελευταία 40 χρόνια, από την κακοδιαχείριση των αποθεματικών τους. Συνολικά και μόνο από τις δύο αυτές αιτίες τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χάσει περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δραχμές. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, έναν ολόκληρο ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό.

Μπορεί, άραγε, να μας πει ο κ. καθηγητής - πρωθυπουργικός σύμβουλος ποιοι ευθύνονται για τις τεράστιες αυτές απώλειες και ποιοι ωφελήθηκαν; Και αν... μπορέσει και το βρει, γιατί να μην πληρώσουν σήμερα, είτε για τις σοβαρότατες ευθύνες τους, είτε για τα όσα, ουσιαστικά παρανόμως, ωφελούνται για δεκαετίες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ