Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΡΩΜΑΙΟΣ
Ατύχημα η δολοφονία Αλβανού μετανάστη

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Σε ατύχημα απέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος τη δολοφονία Αλβανού μετανάστη, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης χωρίς να συντρέχουν λόγοι άμυνας του αστυνομικού οργάνου.

Το θέμα συζητήθηκε χτες στη Βουλή, με αφορμή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη,ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό να απαντήσει εάν έχουν εντολές τα αστυνομικά όργανα να πυροβολούν τους μετανάστες, ακόμα και όταν δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή και χαρακτήρισε το συμβάν μεμονωμένο και δεν είναι αρκετό για να βγει "το γενικό συμπέρασμα ότι η Αστυνομία έχει εντολές να ξεχωρίζει τους αλλοδαπούς ή τους Αλβανούς από τους άλλους κακοποιούς". Είπε μάλιστα ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στην Αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης γίνονται μαθήματα αντιρατσισμού για τους αστυνομικούς.

Ο Μπ. Αγγουράκης στην τοποθέτησή του κατήγγειλε ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα αυθαίρετης δράσης αστυνομικών οργάνων, τα οποία δε δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση. "Είναι γεγονός, υπογράμμισε, ότι καλλιεργείται από διάφορα κέντρα, από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και από πολιτικούς παράγοντες, ένα κλίμα ρατσιστικό, άκρατου σοβινισμού, το οποίο επιδρά και στα Σώματα Ασφαλείας". Ο βουλευτής του ΚΚΕ καταλήγοντας είπε ότι χρειάζεται να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων όσο ψηλά και εάν βρίσκονται μέσω μίας πλήρους και αδιάβλητης διερεύνησης της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ