Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Ελλειμμα και απολύσεις

Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Πολιτιστικής"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας). -

Τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας επισκέφθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ,με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος και είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Λοϊζο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Π. Θεοδωρίδη.Τη συνάντηση αυτή ζήτησε η ΚΟΘ του ΚΚΕ από του πρόεδρο του ΟΠΠΕ Κ. Κοσμόπουλο και τον Κ. Λοϊζο. Αλλά, τελικά, την αντιπροσωπεία δέχτηκε μόνο ο Κ. Λοϊζος.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης είχε ζητήσει από τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΠΕ να ενημερώσουν την αντιπροσωπεία του Κόμματος για την πορεία των έργων, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τις χρηματοδοτήσεις και το μέλλον των έργων που έγιναν ή βρίσκονται στη φάση της κατασκευής. Επίσης για την "τύχη" των εργαζομένων στον ΟΠΠΕ, μετά τη λήξη του 1997.

Οι Κ. Λοϊζος και Π. Θεοδωρίδης ανακοίνωσαν, ήδη, ότι στους τομείς των έργων και της ευθύνης της καλλιτεχνικής διεύθυνσης "έχει αρχίσει ο απολογισμός" και ότι από το 1998 θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη συντήρηση των διαφόρων εκτελεσμένων έργων της "Πολιτιστικής". Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των έργων, όπως δήλωσαν, είναι 13 δισ. και του καλλιτεχνικού προγράμματος 1 δισ., προσθέτοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΠΠΕ θα απολυθούν στο τέλος Δεκέμβρη 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ