Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κίνδυνος - θάνατος η απελευθέρωση του ωραρίου

Την έντονη διαμαρτυρία της, για τις πιέσεις και τον τρόπο που αυτές ασκούνται από τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στους νομάρχες, που αποφασίζουν περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, εκφράζει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Αθήνας.

Η ΟΕΒΑ, επισημαίνει στην επιστολή της, ότι στόχος των πιέσεων που ασκούν οι μεγαλέμποροι είναι "η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου, καθώς και η κατάργηση στο άμεσο μέλλον της αργίας της Κυριακής", κάτι που θα αποτελέσει "το κύκνειο άσμα για αρκετές χιλιάδες μικρομεσαίους, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε τραγική θέση".

"Πέρα από την οικονομική μας εξασθένηση - τονίζεται στην επιστολή - έπεται και η βιολογική, μια κι εμείς για την επιβίωσή μας θα χρειάζεται, αν απελευθερωθεί το ωράριο, να εργαζόμαστε επί 14 ώρες ημερησίως". Σε ό,τι αφορά την κυριακάτικη αργία σημειώνεται ότι αυτή πρέπει να παραμείνει μέρα ξεκούρασης και ψυχαγωγίας και να μη μετατραπεί σε μέρα στην υπηρεσία της απληστίας και βουλιμίας των παμφάγων πολυκαταστημάτων.

Τέλος, η ΟΕΒΑ καλεί τον υπουργό και την κυβέρνηση να μην υποκύψουν στις παντός είδους πιέσεις των μεγαλεμπόρων και να νομοθετήσουν οριστικά και αμετάκλητα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με βάση τις προτάσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ