Σάββατο 15 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ της Β. Εύβοιας, όπου έχει στοιχειώσει η ανεργία, περιόδευσε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς (σελίδα 8).

ΕΥΣΕΒΕΙΣ,ίσως, οι προθέσεις, αλλά οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των χωρών της ΟΣΕΠ (Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου) δε δημιουργούν περιθώρια αισιοδοξίας, για την υλοποίηση των σχεδίων που συζητήθηκαν το περασμένο διήμερο στη Διάσκεψη της Βουλιαγμένης (σελίδα 9).

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ τιμάνε οι οικοδόμοι την Πρωτομαγιά. Ηδη, το συνδικάτο της Αθήνας ανακοίνωσε πρόγραμμα εκδηλώσεων, με βασικό αίτημα την εφαρμογή και τη νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - 35ωρου, που έχει κατακτήσει ο κλάδος στην πράξη (σελίδα 13).

ΤΑ "ΜΑΖΕΥΕΙ" η ΠΑΣΚΕ στον Σκαραμαγκά και, με την ταχτική των "ήπιων τόνων" και της σταδιακής εκτόνωσης, ανοίγει δρόμο στην κυβέρνηση για το ξεπούλημα του ναυπηγείου (σελίδα 13).

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ δυο Υπουργικές Αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την Εργατική Εστία. Οριστικά εκτός, τα πρωτοβάθμια σωματεία (σελίδα 12).

ΟΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ "θερίζουν" τους λαθρομετανάστες. Αποκαλυπτικά στοιχεία παρουσιάστηκαν σε επιστημονικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. (σελίδες 14 - 15).

ΜΕΧΡΙ την επόμενη Τετάρτη, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στον έλεγχο της δράσης των πολιτικών κομμάτων μέσα από τον έλεγχο των οικονομικών τους (σελίδα 19).

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ της Λέσβου περιμένουν ακόμη την κυβερνητική βοήθεια για το πλήγμα που δέχτηκαν από τον αφθώδη πυρετό (σελίδα 18).

ΣΕ ΠΕΔΙΟ μάχης μετατράπηκε, για άλλη μια φορά, χτες, η οδός Πατησίων, όταν περίπου 300 νεαροί, που χαρακτηρίζονται "αναρχικοί", συγκρούστηκαν με ροπαλοφόρους των ΜΑΤ (σελίδα 18).

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ χτες ο πρώην δεύτερος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχ. Νηστικάκης, μετά τη μαραθώνια απολογία του για εφτά κακουργηματικές πράξεις (σελίδα 18).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ