Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς πολιτική επανένταξης

Επισημάνσεις σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου για τα απεξαρτημένα απ' τα ναρκωτικά άτομα

Τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν έχει εθνική πολιτική για την κοινωνική ένταξη και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού στα απεξαρτημένα, από ναρκωτικές ουσίες, άτομα, έκανε χτες ο κ. Βασιλόπουλος από το σωματείο"Θησέας" του Δήμου Καλλιθέας. Στη συνέντευξη Τύπου που συνδιοργάνωσαν το κέντρο πληροφοριών του ΟΗΕ, η γενική γραμματεία Νέας Γενιάς, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και το σωματείο "Θησέας" του δήμου Καλλιθέας, τονίστηκε η σημασία της κοινωνικής επανένταξης των απεξαρτημένων, από ναρκωτικές ουσίες, ατόμων αλλά και η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών ώστε να υποστηριχτεί αυτή η προσπάθεια. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Κοινωνική Ανάπτυξη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη 6-12 Μάρτη.

Ολοι οι ομιλητές επισήμαναν ότι η διαδικασία κοινωνικής επανένταξης πρώην εξαρτημένων ατόμων είναι τόσο σημαντική όσο η πρόληψη και η θεραπεία τους. Ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Γ. Κυριόπουλος τόνισε την ανάγκη χάραξης μιας εθνικής πολιτικής για την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Στη συνέντευξη έγινε αναφορά και στην ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους. Η Μ. Γόντικα εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Αθήνα, τόνισε ότι η πλήρης εξάλειψη της φτώχειας είναι ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επιτακτικό καθήκον της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε, ένας στους πέντε κατοίκους στον πλανήτη ζει σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, ενώ ένας στους δέκα δεν μπορεί να βρει εργασία με ικανοποιητική αμοιβή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ