Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ
Μια απίθανη απειλή
  • Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια, στα οποία ζουν εδώ και πενήντα χρόνια, επειδή οι απόγονοι κάποιου χωροφύλακα Καπράλου εξασφάλισαν δικαστική απόφαση, που τους ονομάζει ιδιοκτήτες μιας τεράστιας έκτασης
  • Πλαστογραφίες και κλοπές εγγράφων καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Αναστατωμένοι είναι δύο χιλιάδες κάτοικοι στα Τουρκοβούνια, αφού ενδέχεται να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους, στα οποία ζουν εδώ και πενήντα χρόνια! Πρόκειται για μια έκταση 63 στρεμμάτων στο λόφο Βριλησσού, που σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου (591\90) ανήκει στους αδερφούς Καπράλου.Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών υποστηρίζουν ότι έχουν γίνει μια σειρά από παράνομες ενέργειες, όπως πλαστογραφίες και κλοπές εγγράφων, με βάση τις οποίες πλανήθηκε το δικαστήριο και εξέδωσε την τελική απόφασή του.

Την περασμένη Τρίτη, η Ι. Μπούφαλη,ιδιοκτήτρια σπιτιού στην οδό Κ. Λώρη 14, ειδοποιήθηκε ότι - μετά από απόφαση του Εφετείου - πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που μένει από το 1949! Η είδηση λειτούργησε σαν τη σπίθα που βάζει φωτιά στο μπαρούτι. Προχτές το απόγευμα, περίπου 250 κάτοικοι της περιοχής έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην εκτελεστεί η απόφαση του Εφετείου, αφού εκκρεμεί η εκδίκαση της αναίρεσης της απόφασης στον Αρειο Πάγο. Οι κάτοικοι θεωρούν και δικαιολογημένα ότι, μ' αυτή την απόφαση, ανοίγεται ο δρόμος για μια σειρά εξώσεων, που στο τέλος θα έχει κατάληξη να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι. Παράλληλα, αποκαλύπτουν ότι αυτή η έκταση ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με την Ελληνοτουρκική Συνθήκη της Ζυρίχης και χαρακτηρίζουν τον Καπράλο μεγαλοκαταπατητή.

"Αυτό το οικόπεδο το αγόρασα το 1949 και πλήρωσα 3.000 δρχ., στον Γύπαρη. Το '54, έγιναν τα οριστικά συμβόλαια και το '56 έχτισα με την άδεια σχεδίου πόλεως. Ερχεται το '57 ο Καπράλος και λέει ότι το οικόπεδο είναι δικό του. Πρέπει να σας πω ότι απειλεί τον κόσμο από τη δεκαετία του '50", είπε στοΡ η Ι. Μπούφαλη.

Στην ίδια περιοχή, το 1972 χτίστηκε σχολείο και ο ΟΣΚ κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χρήματα υπέρ του Καπράλου, αναγνωρίζοντας έτσι ότι το οικόπεδο του ανήκε! Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο Καπράλος δεν έχει εισπράξει τα χρήματα. "Δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα, γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα χαρτιά. Αυτό αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση", σημειώνει οΘ. Παράλεμος,κάτοικος στην περιοχή. Να σημειωθεί ακόμα ότι υπάρχουν αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών (9793\79 και 2510\84), με τις οποίες η συγκεκριμένη έκταση αναγνωρίστηκε ως έκταση του δημοσίου. Πάντως, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι αποφάσεις αυτές δεν έφτασαν ποτέ στον Αρειο Πάγο και γι' αυτό το λόγο, η απόφαση του Εφετείου βγήκε υπέρ του Καπράλου.Εξάλλου, χθες το πρωί οι κάτοικοι έστειλαν τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να μην εκτελεστεί η απόφαση του Εφετείου και να διερευνηθεί έρευνα σε βάθος για το θέμα.

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ