Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ
Φέρνει λεφτά, δεν έχει δρόμους

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας Χρ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ).-

"Βροχή" είναι τα παράπονα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Αμμουδάρας Ηρακλείου, μιας περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί από τους Δήμους Ηρακλείου και Γαζίου, παρά το συνάλλαγμα που φέρνει κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας και στην πόλη ειδικά.

Οι τοπικές αρχές, κυρίως του Γαζίου, ενώ εισπράττουν κάθε χρόνο φόρους δεκάδων εκατομμυρίων από τις επιχειρήσεις της περιοχής δε δείχνουν ενδιαφέρον ούτε για τη βελτίωση των δρόμων. Ο κεντρικός δρόμος της Αμμουδάρας, οδός 3ης Σεπτέμβρη, είναι γεμάτος με λακκούβες και επικίνδυνες στροφές, που είναι απότομες, χωρίς ορατότητα λόγω των καλαμιών και των αυθαίρετων κτισμάτων.

Τη νύχτα, ο δρόμος δε φωτίζεται, με συνέπεια να κινδυνεύουν σοβαρά οι οδηγοί των οχημάτων, αλλά και οι πεζοί που λόγω έλλειψης πεζοδρομίων αναγκάζονται να περπατούν στην άκρη του δρόμου και κυριολεκτικά "στα τυφλά". Το χειμώνα οι δρόμοι μετατρέπονται σε λίμνες, αφού δεν υπάρχουν αποχετευτικοί αγωγοί κι έτσι τα βρόχινα νερά συσσωρεύονται στις λακκούβες. Στις άκρες του κεντρικού δρόμου, όταν βρέξει, "κατεβαίνουν" χώματα και δημιουργείται λάσπη που καλύπτει το δρόμο, έτσι ώστε οι οδηγοί να μην μπορούν να υπολογίσουν σωστά το πλάτος τους.

"Από το 1985, ίσως και πιο παλιά, στο δρόμο αυτό έχουν γίνει πολλά και σοβαρά ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα. Ομως για τις τοπικές αρχές Γαζίου και Ηρακλείου, "πέρα βρέχει" δυστυχώς", τόνισε χτες στο "Ρ" επιχειρηματίας της περιοχής και κατέληξε: "Ο δήμος ξέρει μόνο να εισπράττει. Αλήθεια, όλα αυτά τα εκατομμύρια που δίνουμε πού πάνε;", αναρωτιέται.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, και το γεγονός ότι ο κόμβος τον οποίο δημιούργησε στην περιοχή το πολυκατάστημα "Κόντινετ" δίνει λανθασμένες προτεραιότητες. Συγκεκριμένα, ο κόμβος δίνει προτεραιότητα στα αυτοκίνητα που έρχονται από την 3η Σεπτέμβρη κι όχι στα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς την Αμμουδάρα, όπως προβλέπει ο ΚΟΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή να μπερδευτεί οδηγός ΙΧ επιβατηγού αυτοκινήτου και να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του, όταν έχασε τος έλεγχο του αυτοκινήτου.

Στην περιοχή της Αμμουδάρας λειτουργούν δέκα μεγάλα ξενοδοχεία και περισσότερες από 100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα έσοδα της περιοχής αυτής, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων των επιχειρήσεων, φτάνουν κάθε καλοκαίρι τα δέκα δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ