Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόδραση ... απελπισίας

Απέδρασε μέσα από το κτίριο της Ασφάλειας και με το όπλο που πήρε από τους αστυνομικούς που τον φύλαγαν, ανέβηκε στην ταράτσα του Αρεταίειου Νοσοκομείου και απειλούσε ν' αυτοκτονήσει.

Η απελπισία ήταν το κίνητρο που έσπρωξε σ' αυτή την ενέργεια χτες τον 39χρονο Ιρακινό Μπαζίμ Οράχα. Για την υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος, Μαπολέων Αλιχοτζώτης και ο αστυφύλακας, Ιωάννης Πλιάκος, ενώ γίνεται και ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας του κτιρίου.

Ο Ιρακινός ήρθε παράνομα στη χώρα μας το 1988, παντρεύτηκε μια Ελληνίδα και πήρε άδεια παραμονής. Ομως, ο γάμος του δεν πήγε καλά, ήρθε σε διάσταση με τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να μην του δοθεί νέα άδεια. Πριν δέκα μέρες συνελήφθη προκειμένου ν' απελαθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης ήταν στο διάδρομο του έβδομου ορόφου, όπου βρίσκονται τα κρατητήρια των αλλοδαπών. Εδώ τα μέτρα ασφάλειας είναι χαλαρά, αφού οι κρατούμενοι δεν είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Κάποια στιγμή ένας αστυφύλακας παρέδωσε δυο αυτόματα για φύλαξη στον οπλοβαστό. Tότε ο Ιρακινός άρπαξε ένα από αυτά απειλώντας ν' αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πιάσουν, αλλά τον έχασαν μέσα στο κτίριο. Μέχρι να ειδοποιήσουν τους ανώτερους τους ο Μπαζίμ είχε βγει από το κτίριο. Κατέφυγε στην ταράτσα του "Αρεταίειου", που βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μετά από λίγη ώρα παραδόθηκε στους αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ