Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Εχουν ανάγκη λίγο πράσινο

Αναβάθμιση των Ανω Αμπελοκήπων που ασφυκτιούν από το τσιμέντο και το κυκλοφοριακό χάος, ζήτησαν οι κάτοικοι της περιοχής, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης στο πολυδύναμο κτίριο του 7ου Διαμερίσματος. Θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων της περιοχής ήταν η αξιοποίηση των χώρων ΚΑΠΑΨ (κτίριο της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου) και ΔΕΗ (ήταν παλιά κτίριο τεχνικών υπηρεσιών).

Ο Κ. Μπάκας,αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ανω Αμπελοκήπων πρότεινε για το ΚΑΠΑΨ να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μόνο πάρκου, σε αντίθεση με το Δήμο Αθηναίων που θέλει να κάνει εκεί σχολείο και ό,τι περισσέψει πάρκο. "Οταν τσιμεντοποιηθεί και αυτός ο χώρος δε θα είναι ανεκτή η διαβίωση των πολιτών", σχολίασε ο Κ. Μπάκας.

Για το παλιό κτίριο της ΔΕΗ, ο ίδιος μας είπε ότι η ΔΕΗ θέλει να ανεγείρει εκεί νέα κτίρια για να στεγάσει υπηρεσίες της. Συνέπεια του έργου αυτού θα είναι να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η περιοχή των Ανω Αμπελοκήπων με αυτοκίνητα, αφού θα είναι πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Ο σύλλογος προτείνει ο χώρος αυτός να γίνει σχολείο και έτσι να πραγματοποιηθεί το αίτημα των γονέων για πρωινές βάρδιες στα σχολεία.

Τη θέση του δήμου για κατασκευή σχολείου υποστήριξαν ο Αλέκος Αλεφαντινός,πρόεδρος του 7ου Διαμερίσματος και ο Τάκης Χελιώτης,πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του 58ου Σχολείου.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γ. Μαραγκουδάκης,πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του κτιρίου της ΔΕΗ, λέγοντας ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και θα πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να αναλάβουν την ευθύνη και να αναμορφώσουν το χώρο χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής. "Θα πρέπει - είπε - το υπουργείο Βιομηχανίας να αποσύρει το διάταγμα για τη δημιουργία μεγάρου της ΔΕΗ - έγκλημα για την περιοχή των Ανω Αμπελοκήπων - και να γίνει σχολείο ή πάρκο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ