Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσχεση εργασίας στο "Α. Φλέμιγκ"

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Α. Φλέμιγκ" μέχρι να βγει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του επιδόματος των 18.000 δραχμών, τόσο στους γιατρούς, όσο και στο υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.

Χτες σε έκτακτη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ζητήσουν από τη διοίκηση του νοσοκομείου προκαταβολή 100.000 δραχμές (από τα επιδικασθέντα δεδουλευμένα) σε κάθε εργαζόμενο και να ρυθμιστεί το θέμα της καταβολής του υπόλοιπου ποσού μέσα στους επόμενους πέντε μήνες. Το ποσό που ζητούν είναι περίπου το μισό των οφειλών του βοηθητικού προσωπικού (τους χρωστάνε περίπου 180.000 δραχμές "καθαρά") και το 1/4 περίπου των οφειλών του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού (380.000 δραχμές "καθαρά"). Την ίδια ώρα, συνεδρίαζε εκτάκτως και το ΔΣ του νοσοκομείου, που δεν πήρε καμία απόφαση για το θέμα, με τη δικαιολογία ότι "δεν μπορούν να βρουν τρόπο να τους ξοφλήσουν".

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν κι άλλα σημαντικά προβλήματα, όπως είναι οι ελλείψεις προσωπικού, ιδίως νοσηλευτικού (150 κενές οργανικές θέσεις), ο απαράδεκτος ξενοδοχειακός και τεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου και το ιδιόμορφο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οσον αφορά το τελευταίο, το κτίριο ανήκε στον Τσαγκάρη (το όνομά του έχει δοθεί στη μία από τις τρεις πτέρυγες του νοσοκομείου), ο οποίος το άφησε στο Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο το ενοικιάζει στο ΙΚΑ και αυτό με τη σειρά του στο ΕΣΥ. Πριν πέντε χρόνια εμφανίστηκε μία εταιρία "ΑΕ Τσαγκάρης" (μέχρι τότε φαινόταν μόνο στα χαρτιά). Ετσι, το ΕΣΥ καταβάλλει κάθε μήνα στο ΙΚΑ 11 εκατ. δραχμές και άλλα δύο εκατ. δραχμές στην "ΑΕ Τσαγκάρης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ