Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Ελλάδα αντιπροσωπεία της ΚΝ Κούβας

Επίσκεψη πραγματοποιεί από το Σάββατο 14 Δεκέμβρη έως τις 23 Δεκέμβρη στη χώρα μας αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, με επικεφαλής τον Ρενέ Γκονζάλες, μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ, ύστερα από πρόσκληση της ΚΝΕ.

Το Σαββατοκύριακο, ο Ρενέ Γκονζάλες είχε συναντήσεις με οργανώσεις της Αθήνας της ΚΝΕ στις Δυτικές και Βορειοδυτικές συνοικίες, όπου μέσα σε φιλικό συντροφικό κλίμα έγινε συζήτηση για τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κούβα από το εμπάργκο και τον αγώνα της ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Την Κυριακή 15/12 έγινε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και υπεύθυνο των Διεθνών Σχέσεων και χτες ο Ρενέ Γκονζάλες συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνουν μια σειρά εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό - η πρώτη πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα στη Νομική Σχολή - και ακολουθούν αύριο η Θεσσαλονίκη στη ΦΜΣ και η Πάτρα την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα γίνει και το πανηγυρικό κλείσιμο της καμπάνιας της ΚΝΕ "ένα μολύβι και ένα τετράδιο για κάθε κουβανό μαθητή", για να δοθούν στην αντιπροσωπεία της ΚΝ Κούβας τα χρήματα και τα υλικά που συγκεντρώθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ