Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-

Σε ...πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας και οπαδούς της οργάνωσης "Μουσουλμάνοι Ενάντια στα Ναρκωτικά και τους Γκάνγκστερ" μετατράπηκαν χτες για δύο περίπου ώρες οι δρόμοι κοντά στο αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εξέπνευσε το "τελεσίγραφο" των αστυνομικών προς τους περίπου 800 διαδηλωτές για διάλυση της κινητοποίησής τους, που είχε ως αίτημα την εγκατάσταση ειδικών συσκευών ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στο αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν. Οταν πέρασε η διορία των 10 λεπτών, οι αστυνομικοί άρχισαν να ρίχνουν σφαίρες καουτσούκ και δεκάδες δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι και να συλληφθούν περίπου 11 διαδηλωτές.

Η οργάνωση "Μουσουλμάνοι Ενάντια στους Γκάνγκστερ και τα Ναρκωτικά" (PAGAD) πραγματοποιεί αυτές τις μέρες εκστρατεία σε διάφορες νοτιοαφρικανικές πόλεις, ζητώντας τη λήψη μέτρων κατά των εμπόρων ναρκωτικών. Στη διάρκεια πρόσφατης πορείας τους στο Κέιπ Τάουν, μασκοφόροι του PAGAD πυροβόλησαν θανάσιμα και πυρπόλησαν ένα άτομο που υποστήριζαν ότι ήταν αρχηγός ομάδας εμπόρων ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ