Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γίνεται και θα γίνεται με λεφτά του λαού

Επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις καταγγελίες ο υπουργός Τύπου κατά τη συζήτηση, χτες, στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει μέσω προπαγάνδισης της πολιτικής της - ανεξαρτήτως του τρόπου που αυτό θα γίνει - στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, αν και διέψευσε ότι κάτι τέτοιο θα προωθηθεί μέσω τεράστιας διαφημιστικής καμπάνιας, όπως έχει γραφεί στον Τύπο. Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί πάνω στις καταγγελίες του βουλευτή του Κόμματος Στρ. Κόρακα, περί διάθεσης μυστικών κονδυλίων για τον προαναφερόμενο σκοπό και προτίμησε να τηρήσει "σιγήν ιχθύος", όταν ο κομμουνιστής βουλευτής υπενθύμισε τις πρόσφατες καταγγελίες για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο χώρο του Τύπου και για χωρισμό των δημοσιογράφων σε κατηγορίες, σε αρεστούς και μη αρεστούς.

Ακόμη με προκλητικό τρόπο ο Δ. Ρέππας ζήτησε και τα ρέστα από το ΚΚΕ για την ερώτηση που κατέθεσε, επειδή ως κόμμα έχει στη διάθεσή του Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και μη, τα οποία προβάλλουν την πολιτική του. Προφανώςμε αυτή του τη στάση ο υπουργός ήθελε να υπονοήσει ότι εφόσον το ΚΚΕ έχει ΜΜΕ στην κατοχή του, έχει και η κυβέρνηση το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον κρατικό κορβανά για την προπαγάνδιση της πολιτικής της...

Τέλος, ο Δ. Ρέππας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, επικαλέστηκε το αποτέλεσμα των εκλογών, για να ισχυριστεί ότι αυτή η πολιτική έχει τη λαϊκή έγκριση και υποστήριξε ότι το κυβερνητικό έργο θα αποδώσει.

Στρ. Κόρακας: Κάνετε το μαύρο - άσπρο

"Δεν περιμέναμε - τόνισε ο Στρ. Κόρακας στην παρέμβασή του - από την κυβέρνηση να μας πει πού και τι κονδύλια θα διαθέσει και σε ποιους δημοσιογράφους. Θέσαμε το θέμα, γιατί θεωρούμε ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να ξοδεύονται λεφτά από το δημόσιο κορβανά για κάτι τέτοιο και γιατί πιστεύουμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ώστε να μας πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο".Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο χώρο του Τύπου, με στόχο να ωραιοποιήσει την πολιτική της κι αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές. "Το παρελθόν της κυβέρνησης, είπε, και το πρόσφατο, δε μας δίνει τη δυνατότητα να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις του κ. υπουργού ότι δε θα χρησιμοποιήσει τον κρατικό κορβανά, για να διαφημίσει την πολιτική της. Δεν πάει πολύς καιρός, που είχαμε δημοσιεύματα για παρεμβάσεις της κυβέρνησης - πριν ένα μήνα - προς τα ΜΜΕ για μη αρεστούς στην κυβέρνηση δημοσιογράφους, για χωρισμό τους σε κατηγορίες κλπ. Δεν είναι λίγες εκείνες οι υπηρεσίες που διαθέτουν μυστικά κονδύλια. Υπάρχει, επίσης, αυτή η λεγόμενη επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και δεν είναι τυχαίο που ο υπεύθυνος αυτής της πολιτικής, ο κ. Πασχαλίδης, συνοδεύει τον κ. Σωτηρλή στις συζητήσεις με τους αγρότες στη Λάρισα. Τι σχέση μπορεί να έχει με τα αγροτικά ο κ. Πασχαλίδης;".

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργού περί αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής από το λαό, ο Στρ. Κόρακας υπογράμμισε: "Κρίνεται αυτή η πολιτική στο δρόμο, με την ανάπτυξη ενός όλο και πιο μαζικού μετώπου που κινητοποιείται δυναμικά, ενός μετώπου εργατοϋπαλλήλων, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγροτών, μικρομεσαίων, συνταξιούχων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ