Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστολή προς δημάρχους

Αν πάρει κάποιος τοις μετρητοίς ορισμένα από αυτά που γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις κινητοποιήσεις των δημάρχων, τότε, αγαπητοί κύριοι δήμαρχοι, θα πρέπει να κάνετε χαρακίρι! Διότι ευθύνεστε! Διότι δεν είναι δυνατόν να "έχουν λυθεί" όλα σας τα προβλήματα και εσείς να επιμένετε να απεργείτε, υπηρετώντας ποιος ξέρει ποια πολιτικά παιχνίδια, όπως σαφώς καταγγέλλει η έγκυρη εφημερίδα "Το Βήμα". Διότι δεν είναι δυνατόν επειδή εσείς θέλετε να επιβάλετε αυξήσεις στους φόρους 30 - 50% να εκβιάζεται μία κοινωνία αφήνοντας τα σκουπίδια στους δρόμους, όπως αποκάλυψε ο εξίσου έγκυρος ραδιοσταθμός "Φλας" χτες το μεσημέρι στην οικονομική εκπομπή του.

***

Μα, θα απαντήσετε, εμείς για άλλα απεργούμε, για τα ακριβώς αντίθετα απ' όσα μας καταμαρτυρούν. Και ποιος σας υπολογίζει, φουκαριάρηδες, θα συμπληρώσουμε εμείς. Εσείς δεν έχετε εφημερίδες και σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας για να βγείτε να πείτε αυτά που θέλετε. Εσείς το μόνο όπλο που έχετε είναι τα σκουπίδια κι αυτά ακόμα και με σαράβαλα απορριμματοφόρα, ακόμα και με λειψό προσωπικό φροντίζετε να τα μαζεύετε γιατί είστε αιρετοί και για κάθε κίνησή σας είστε υποχρεωμένοι να παίρνετε στοιχειωδώς υπόψη και το δημότη. Ας προσέχατε, λοιπόν, όταν αποφασίζατε να αποκαλύψετε την τεραστίων διαστάσεων υπεξαίρεση που αποκαλύψατε. Ετσι εύκολα νομίζατε πως μπορείτε να αποκαλύπτετε ότι η εκλεκτή της άρχουσας τάξης κυβέρνηση υπεξαιρεί 720 δισ. από τα δημοτικά ταμεία; Αλήθεια, πιστεύατε πως θα βγαίνατε καθαροί από τους τόνους λάσπης που σας περίμενε όταν αποφασίζατε να πείτε ορισμένα πράγματα με το όνομά τους; Δε μάθατε ακόμα πως όποιος τα βάζει με τους πολιτικούς υπαλλήλους του Λαμπράκη και του Κόκκαλη τον τρώει το μαύρο το σκοτάδι;

***

Ξέρουμε, θα επαναλάβετε και σεις για τους "συναδέλφους" μας το δημοφιλέστατο σύνθημα των ημερών για τις ιδιότητες που συνοδεύουν το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Μόνο που αυτό δε σας σώζει, αγαπητοί δήμαρχοι. Γιατί, πράγματι, φταίτε! Οχι, βέβαια, για όσα σας καταμαρτυρούν τα διάφορα συγκροτήματα, αλλά γιατί δεν καταφύγατε ως τώρα στο μόνο σύμμαχο που μπορείτε να έχετε: Τον ίδιο το λαό που σας εκλέγει. Δεν πήγατε να χτυπήσετε μία προς μία τις πόρτες των δημοτών σας, να καθίσετε μαζί τους και να τους εξηγήσετε πως, ενώ έχουν προπληρώσει χρυσές τις δημοτικές υπηρεσίες - όχι μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - αλλά μέσα από τους άμεσους φόρους, η κυβέρνηση αρπάζει αυτά τα 720 δισ. και εκβιάζει μετά τους δημάρχους να βάλουν κι άλλους τοπικούς φόρους για να τα βγάλουν πέρα. Αυτήν την απλή αλήθεια έχετε χρέος να την κάνετε γνωστή στον κάθε δημότη. Δύσκολο; Δύσκολο. Είναι όμως μονόδρομος για όποιον έχει σκοπό να τα βάλει με τους απόγονους του Γκέμπελς.

Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ