Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολύ ψηλά οι ευθύνες

Ευθύνες σε δικαστικούς λειτουργούς, σε γραμματείς δικαστηρίων και σε αστυνομικά όργανα αποδίδει το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Γ. Αρβανίτη, για την υπόθεση αποφυλάκισης του εμπόρου ναρκωτικών Κ. Τζίρη.Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κ. Τζίρης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 χρόνων, επειδή συνελήφθη με δύο κιλά ηρωϊνης, αλλά παρέμεινε στη φυλακή μοναχά ένα χρόνο και αποφυλακίστηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος, μετά από 11 αναβολές της δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Αρβανίτης, στον οποίο έχει ανατεθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πόρισμα που διαβίβασε χτες στον επιθεωρητή της Πρώτης Δικαστικής Περιφέρειας, αρεοπαγίτη Εμ. Χαριτάκη, επισημαίνει παραλείψεις δικαστικών λειτουργών, γραμματέων των δικαστηρίων και αστυνομικών οργάνων που δεν επέδιδαν ή επέδιδαν εκπρόθεσμα τις κλήσεις. Ως γνωστό την υπόθεση αυτή διαχειρίστηκαν δικαστές οι οποίοι σήμερα αποτελούν την ηγεσία του Αρείου Πάγου, όπως οι Π. Δημόπουλος και Α. Μπακόπουλος,καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Κ. Λυμπερόπουλος.

Πάντως, για τον καταλογισμό και την επιβολή πειθαρχικών ποινών αρμόδια είναι τα μέλη του Αρείου Πάγου που απαρτίζουν το Πειθαρχικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ