Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ολα καλά τα βλέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Κλίμα "συναίνεσης" και "αμοιβαίας ικανοποίησης" επικράτησε στη χτεσινή συνάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο,τον αντιπρόεδρο Γ. Μανώλη και τον ταμία Γ. Ορφανό.Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν το ζήτημα σύναψης προγραμματικών συμφωνιών του Οργανισμού με εγχώριες βιομηχανίες, καθώς και θέματα εργασιακών σχέσεων.

Μάλιστα, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε την ικανοποίησή του υποστηρίζοντας ότι "υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης στον Οργανισμό... με κοινωνικά χαρακτηριστικά". Βέβαια, το κατά πόσο διαθέτει "κοινωνικά χαρακτηριστικά" η σταθερή μείωση των θέσεων εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που μειώνουν το εργατικό εισόδημα, το σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ. Αναφερόμενος στο γνωστό ζήτημα των ψηφιακών παροχών, ο Χ. Πολυζωγόπουλος υποστήριξε ότι η εκκρεμότητα αυτή μπαίνει φρένο στην προώθηση του εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ, και ενώ σημείωσε ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε ότι η εκκρεμότητα αυτή δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Τέλος, τάχθηκε υπέρ των προγραμματικών συμφωνιών και της ελληνοποίησης των προμηθειών του ΟΤΕ, με προϋπόθεση την ποιότητα των προϊόντων, το ανταγωνιστικό κόστος και τη διαφάνεια στις διαδικασίες σύναψης των συμβάσεων των προμηθειών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δ. Παπούλιας, αφού εξήρε τη στάση της ΟΜΕ-ΟΤΕ για το επίπεδο της συνεργασίας τους, ζήτησε προτάσεις από τους εργαζόμενους για "αλλαγές" στις εργασιακών σχέσεων και δεν παρέλειψε να τους καλέσει να συμμετάσχουν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ΟΤΕ, μέσα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία!

Πάντως, η αναδιάταξη της οργανωτικής δομής του ΟΤΕ, που ήδη ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ του Οργανισμού, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους αφού η νέα δομή, προβλέπει συγχώνευση υπηρεσιών και λειτουργιών του ΟΤΕ, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση ειδικοτήτων, τη μεταφορά εκατοντάδων εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες, την ιεραρχική υποβάθμιση πολλών απ' αυτούς και την απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων. Δύο από τους στόχους που θέτει η νέα οργανωτική δομή, είναι αφ' ενός η σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα και αφ' ετέρου η μείωση του λειτουργικού κόστους και των οργανικών θέσεων. Ταυτόχρονα, συνδικαλιστές απ' όλες σχεδόν τις παρατάξεις εκφράζουν επιφυλάξεις και διαφωνίες και για την αποτελεσματικότητα του νέου οργανωτικού σχήματος.

  • Στο Παρίσι βρίσκεται από χτες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χάρης Καστανίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Επικοινωνιών της ΕΕ, που θα εξετάσει την ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών και εφαρμογών. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και στελέχη της διαστημικής βιομηχανίας ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ