Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομική βαρβαρότητα

Ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν Ιρανό πρόσφυγα, που ήρθε ως τουρίστας στην Ελλάδα από τη Γερμανία

"Μας χτύπησαν αλύπητα. Μας συμπεριφέρθηκαν σαν ζώα. Θέλουμε να φύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε ποτέ τέτοια συμπεριφορά από αστυνομικούς σε μια δημοκρατική χώρα... ".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στο 51χρονο Μοχάμεντ Φαρχάνγκ Αμίν, Ιρανό πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, όπως ο ίδιος μας κατήγγειλε, ξυλοκοπήθηκε άγρια - μαζί με τον επίσης Ιρανό φίλο του Ραχμάν - από αστυνομικούς με πολιτικά, στο παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από το ΙΚΑ του Νέου Κόσμου.

Του Μ. Αμίν του έσπασαν την επιγονατίδα του αριστερού ποδιού και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι. Στο δεξί πόδι έχει αιμάτωμα. Να σημειωθεί ότι Μ. Αμίν είναι πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία, όπου και του δόθηκε πολιτικό άσυλο, και την Ελλάδα την επισκέφτηκε ως τουρίστας.

Χτες το βράδυ τον συναντήσαμε στο νοσοκομείο. Ηταν φανερά καταβεβλημένος και τα σημάδια από τα χτυπήματα ήταν εμφανή στο σώμα του. Παρ' όλη την ταλαιπωρία του, μας αφηγήθηκε με ακρίβεια το περιστατικό; "Μας πλησίασαν δυο άνδρες με πολιτικά, ο ένας από αυτούς μας έδειξε μια ταυτότητα και μας είπε ότι είναι αστυνομικός. Στην αρχή φοβήθηκα ότι ήταν κακοποιοί και έβγαλα να τους δώσω τα χρήματα που κρατούσα. Στη συνέχεια μας ζήτησαν να τους δείξουμε τα χαρτιά μας. Δεν είχα μαζί μου το διαβατήριο, αλλά και ο φίλος μου που τους έδειξε το δίπλωμα οδήγησής του, δεν τους έπεισε... ". "Μετά από λίγο ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα, συνέχισε ο Μοχάμεντ, μας άρπαξαν από τα μαλλιά και άρχισαν να μας χτυπάνε σε όλο μας το σώμα. Μας χτύπησαν ακόμα και στα γεννητικά μας όργανα. Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε ότι τα χαρτιά μας τα είχαμε στο σπίτι που μέναμε. Αδικος ο κόπος, άρχισαν να μας χτυπάνε περισσότερο. Μου χτύπησαν δυο φορές το κεφάλι στο έδαφος και κάποιος μου πήρε τα χρήματα που κρατούσα στα χέρια μου. Μετά από όλα αυτά μας έσυραν και μας έβαλαν σε δυο αυτοκίνητα. Πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Σμύρνης, όπου συνέχισαν και μέσα σ' αυτό να μας χτυπούν... ".

Στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως και οι δυο δήλωσαν, τους κράτησαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, όπου και ένας φίλος τους έφερε το διαβατήριο του Μ. Αμίν για να πιστοποιηθεί ότι δε βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. Ο Ραχμάν, ο οποίος είναι και αυτός πολιτικός πρόσφυγας, του έχει δοθεί άσυλο στη Νορβηγία, βγήκε αργότερα όταν πήγαν και το δικό του διαβατήριο στο τμήμα. Ο Μ. Αμίν βγήκε αβοήθητος και σχεδόν μπουσουλώντας από το τμήμα, πήρε ταξί και πήγε στο νοσοκομείο.

Ο Μ. Αμίν έχει φυλακιστεί για εννιά ολόκληρα χρόνια στις ιρανικές φυλακές. Αλλά τέτοια αντιμετώπιση, όπως μας είπε, δεν είχε ούτε μέσα σ' αυτές...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δολοφονική επίθεση σε ξένο ανταποκριτή από χρυσαυγίτες(2020-01-21 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα βίας σε βάρος μετανάστη εργάτη(2009-03-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλει επίθεση αστυνομικών(2009-01-08 00:00:00.0)
«Με χτυπούσαν με χέρια, πόδια και κλομπ»(2008-10-10 00:00:00.0)
Στέλνει Αφγανό πρόσφυγα σε βέβαιο θάνατο!(2008-03-07 00:00:00.0)
Καταθέσεις για τον εξευτελισμό(2007-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ