Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρεσάλτο σε ελληνικό πλοίο στην Ινδία

Ρεσάλτο στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο "Παραπόλα" ματαίωσαν ο πλοίαρχος του πλοίου και δύο ναύτες, που είχαν βάρδια την ώρα της επίθεσης. Τρεις πειρατές, οπλισμένοι με μαχαίρια, επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να καταλάβουν την περασμένη βδομάδα το δεξαμενόπλοιο, ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Χάλντια στην Ινδία και περίμενε να εκφορτώσει το φορτίο που μετέφερε.

Οι πειρατές αναρριχήθηκαν στην πλώρη του "Παραπόλα", χρησιμοποιώντας σκοινιά και την αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου. Τους είδαν, όμως, οι δυο ναύτες της βάρδιας και ο πλοίαρχος Π. Τάσιος.Σήμαναν συναγερμό και ακολούθησε συμπλοκή. Οι δύο από τους πειρατές τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας στη θάλασσα, αλλά ο τρίτος δεν πρόλαβε να ξεφύγει, πιάστηκε από το πλήρωμα του "Παραπόλα" και κρατείται στο πλοίο για να παραδοθεί στην τοπικές αστυνομικές αρχές.

Κατά τη συμπλοκή, ένας από τους πειρατές τραυμάτισε με μαχαίρι στο αριστερό του χέρι τον 28χρονο ναύτη Δ. Κρητικό,που μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Κανένας από το υπόλοιπο 23μελές πλήρωμα- 16 Ελληνες και 7 αλλοδαποί ναυτικοί - δεν έπαθε τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ