Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
2ο) "Δε θα μπούμε στο κοινωνικό περιθώριο"

"Οι φαρμακοβιομήχανοι έγιναν φτωχότεροι απ' τους συνταξιούχους και παίρνουν αυξήσεις 400%, ενώ οι συνταξιούχοι έγιναν πλουσιότεροι και μελετούν για φέτος αυξήσεις 2,5%+2,5%;", ρωτούν τα συνταξιουχικά σωματεία

Τα πάγια αιτήματα των συνταξιούχων διατυπώνει με υπόμνημά του προς τον υπουργό Μ. Παπαϊωάννου και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χρ. Πρωτόπαππα το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Ιωαννίνων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της διαμόρφωσης του προϋπολογισμού για το 1997.

"Τα αιτήματα αυτά αφορούν την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια από διάφορες κυβερνήσεις γενικά και ιδιαίτερα σε βάρος των συνταξιούχων, συρρικνώνοντας το πενιχρό εισόδημα και επιδεινώνοντας τη θέση μας λόγω της κακής κατάστασης της υγείας μας", τονίζει η ένωση των συνταξιούχων.

Πλήθος από συνταξιουχικά σωματεία διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης στα φάρμακα. "Οι φαρμακοβιομήχανοι έγιναν φτωχότεροι απ' τους συνταξιούχους και παίρνουν αυξήσεις 400%, ενώ οι συνταξιούχοι έγιναν πλουσιότεροι και μελετούν για φέτος αυξήσεις 2,5%+2,5%;", θέτει το ερώτημα ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφαλίσεως ΙΚΑ - ΤΕΑΜ Επισιτιστών,σε υπόμνημά του προς τους υπουργούς Εμπορίου, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, Πειραιά και περιχώρων καταγγέλλει ότι "η κυβέρνηση πληρώνει για άλλη μια φορά τις αξιώσεις των φαρμακοβιομηχάνων, αδιαφορώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν στους συνταξιούχους, τους ασφαλισμένους στα ασφαλιστικά ταμεία και τη δημόσια υγεία. Ενώ από τη μία δίνει αυξήσεις με το σταγονόμετρο, το περιβόητο ΕΚΑΣ σε λίγους, από την άλλη τις παίρνει πολλές φορές πίσω, αφού οι συνταξιούχοι ένα μεγάλο μέρος της πενιχρής τους σύνταξης το διαθέτουν στα φάρμακα".

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου - Αλίμου σε ανακοίνωσή του θεωρεί αδιανόητο "τη μέρα που είναι αφιερωμένη στους ηλικιωμένους, αντί για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας να βρισκόμαστε μπροστά σε λαίλαπα ανατιμήσεων των φαρμάκων". Δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα εισοδήματά τους, "τα οποία με τόση μανία λεηλατεί η κυβέρνηση".

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου - Κολωνού,σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ζητεί από την κυβέρνηση "να πάρει πίσω τις αυξήσεις". Ακόμη, καλούν τη ΓΣΕΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσουν και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν θέση.

Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό έστειλε το Σωματείο Συνταξιούχων Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης Καλλιθέας και γύρω δήμων.Καταγγέλλει την κυβέρνηση "που λεηλατεί τις πενιχρές μας συντάξεις και φουσκώνει το πουγκί των φαρμακοβιομηχάνων... Δε θα χορτάσουν ποτέ κλέβοντας, τρώγοντας και λεηλατώντας τα πορτοφόλια μας; Δε θα αντισταθεί ποτέ η κυβέρνηση στις ορέξεις τους; Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της κεντροαριστερής κυβέρνησης;".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ