Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΚΑ
Απομακρύνονται αυθαίρετες κατασκευές

To θέμα των αυθαίρετων κατασκευών στον πεζόδρομο της οδού Θέσπιδος στην Πλάκα, στις οποίες έχει προχωρήσει ήδη από την άνοιξη ο γνωστός επιχειρηματίας Μ. Ψωμιάδης, επεκτείνοντας την ταβέρνα του "Ανδριανός", επανήλθε στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας. Το θέμα είχε ξανασυζητηθεί πριν τις θερινές διακοπές, χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Κορομάντζος είχε υποσχεθεί ότι θα αναλάβει προσωπικά το ζήτημα, το οποίο συνέδεσε με το συνολικότερο πρόβλημα καταπάτησης των πεζοδρόμων από πολλά καταστήματα.

Χρειάστηκαν, λοιπόν, αρκετοί μήνες ανοχής της αυθαιρεσίας και της κωλυσιεργίας της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο - στην προχτεσινή του συνεδρίαση - την ομόφωνη απόφαση απόσυρσης των κατασκευών του Μ. Ψωμιάδη. Χρειάστηκε, ακόμη, η ουσιαστική παρέμβαση του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λέων Αυδή,θέτοντας το Σώμα προ των ευθυνών του, λέγοντας ότι αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι αν θα άρει ή όχι ένα σκάνδαλο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ψωμιάδης έχει τοποθετήσει σε όλο τον πεζόδρομο της οδού Θέσπιδος, από Τριπόδων μέχρι και την οδό Ραγκαβή, ξύλινες μπάρες και τραπεζοκαθίσματα. Η καταπάτηση των πεζόδρομων, πέρα από παράνομη και προκλητική, είναι και επικίνδυνη, καθώς - όπως είχαν επισημάνει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του "Ρ" μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Παρθενώνας" - δεν υπάρχει πρόσβαση για ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δυσκολεύει ακόμα και τους περαστικούς, αφού τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν τοποθετηθεί δεξιά και αριστερά της Θέσπιδος ίσα ίσα που χωρούν δύο σερβιτόρους... για να εξυπηρετηθεί το μαγαζί! Μάλιστα είχαν καταγγείλει και την τρομοκρατική δράση του Μ. Ψωμιάδη και των μπράβων του απέναντι σε όσους κατοίκους διαμαρτύρονταν. "Μένει" να διαπιστώσουμε αν η Δημοτική Αρχή θα κάνει πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ