Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πολυεθνική δικτατορία"!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, η Αλ. Παπαρήγα έκανε και μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Παραθέτοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της 5 Νοέμβρη του 1977, απέδειξε ότι όλα τα αυταρχικά και αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, που προωθούνται σήμερα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο, είναι σχεδιασμοί που χρονολογούνται από τότε.

Στο "προφητικό" αυτό δημοσίευμα, που φέρει τον εύγλωττο τίτλο ""Πολυεθνική δικτατορία" για να σωθεί ο καπιταλισμός", γράφηκε ότι έγινε μία σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος πολυεθνικές εταιρίες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης. Σ' αυτήν προήδρευε ο Μπρεζίνσκι, ενώ συμμετείχε και ο Χ. Κίσιγκερ. Εκεί, λοιπόν, αποφάσισαν να προετοιμάσουν τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και των άλλων καπιταλιστικών κέντρων - ΗΠΑ, Ιαπωνία - για ορισμένα μέτρα που παίρνονται σήμερα, όπως η παράδοση του δημόσιου οικονομικού και κοινωνικού τομέα στο πολυεθνικό κεφάλαιο, αλλά και το να παρθούν πίσω όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων.

Οι λύσεις που προτάθηκαν στην περιβόητη αυτή σύσκεψη συνοψίζονται στα εξής σημεία:

  • Προγραμματισμένες οικονομίες, σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, για να αυξηθεί το ατομικό εισόδημα
  • Πειθαρχημένη εργασία
  • Ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας
  • Χρηματοδοτούμενα πολιτικά κόμματα
  • Περιορισμένη εκπαίδευση
  • Ελεγχόμενος Τύπος

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει επί λέξει ότι οι λύσεις που πρότειναν οι εκπρόσωποι της "τριεθνικής σύσκεψης", είναι "άκρως προειδοποιητικές για τους λαούς του δυτικού κόσμου, γιατί σκοπεύουν να αναστηλώσουν, κάτω από μια επιστημονική φόρμα, το καπιταλιστικό σύστημα διά μέσου ενός αυταρχικού περιορισμού της λαϊκής συμμετοχής στη δημοκρατική εξέλιξη των κοινωνιών"!

"Αυτά όλα που γίνονται σήμερα και στην Ελλάδα - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα - και δυστυχώς δεν τα προωθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει ευρύτερη συναίνεση, έχουν προετοιμαστεί πριν 20 χρόνια και ίσως και παραπάνω. Και ακριβώς επειδή δε συνάντησαν αντίστοιχη αντίδραση, κυβερνήσεις, κόμματα και εργοδοσία τα προχωρούν σήμερα. Και όχι μόνο δε συνάντησαν ισχυρή αντίδραση, αλλά είχαν και ορισμένα πλεονεκτήματα, τα τελευταία χρόνια, να κάνουν ό,τι θέλουν παγκόσμια.

Και έχει σημασία - κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - το να αντισταθεί κανείς σήμερα. Ακόμη κι αν δεν ανατρέψει εξ ολοκλήρου αυτά τα μέτρα, βάζει υποθήκη για το μέλλον, για να μη γίνουν χειρότερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ