Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλανώνται

Ηταν πράγματι φιλότιμη η προσπάθεια που έκαναν οι "κυβερνητικοί" υπάλληλοι στα δύο κρατικά ηλεκτρονικά κανάλια ενημέρωσης. Κατόρθωσαν να εξαφανίσουν από τις οθόνες την προχτεσινή δυναμική αντίδραση των κατοίκων του Κερατσινίου και των γύρω δήμων, που δήλωσαν κατάμουτρα στους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, πως όσες φιέστες κι αν οργανώσουν, όσα "πρωτόκολλα" κι αν υπογράψουν με τον δήμαρχο, αυτοί, άνδρες και γυναίκες, παιδιά και γερόντοι, που κράτησαν με σκληρούς αγώνες 15 χρόνια κλειστό το εργοστάσιο της ΔΕΗ, δεν πρόκειται να συναινέσουν στο θάνατό τους. Γιατί η επαναλειτουργία της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, με όσο πράσινο κι αν ντύσουν τις σχετικές μακέτες, σημαίνει θάνατο για όσους ζουν στην ευρύτερη περιοχή. Θάνατο αργό, θάνατο βρώμικο, ακόμα κι όταν είναι χρυσοπληρωμένος.

Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι δύο υπουργοί, πολύ περισσότερο, βέβαια, το γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ονόμασαν "μαύρη μέρα για την πόλη" την προχτεσινή Τετάρτη κι έτσι είναι. Μια μαύρη Τετάρτη για το Κερατσίνι, για όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Για αυτό ας μην πλανώνται οι υπουργοί, συνολικά η κυβέρνηση, η οποία, επειδή βιάζεται να βρει πελάτη για το φυσικό αέριο, επιβάλλει στους ανθρώπους να πεθάνουν γι' αυτό. Ας μην πλανώνται. Αυτοί που γέρασαν, παλεύοντας να φύγει "ο δράκος" κι αυτοί που απ' το ξεκίνημα της ζωής τους βρέθηκαν διαδηλωτές στην αγκαλιά της μάνας τους, δε θα τ' αφήσουν να περάσει έτσι αυτό. Μπορεί ο Χάσκας, ο δήμαρχος, να βρήκε κάποια δισ. για τα ρουσφέτια του, μπορεί ο Βερελής, της επιχείρησης φυσικού αερίου, να έλυσε προσωρινά το πρόβλημα διάθεσης του αερίου, μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίστηκε στα κανάλια ως προστάτης του περιβάλλοντος, οι Κερατσινιώτες, όμως, ας το υπολογίσει αυτό η κυβέρνηση, αποκτούν με όλα αυτά μνήμη ελέφαντα. Το έκαναν καθαρό προχτές το βράδυ, όταν εξευτέλισαν τους δύο υπουργούς που νόμισαν πως μπορούναεί να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που νόμισαν πως επειδή έχουν τα κανάλια δικά τους αρκεί να δηλώσουν πως η μπόχα είναι άρωμα και να γίνουν πιστευτοί. Ε, λοιπόν, τους Κερατσινιώτες δεν τους έπεισαν κι ας το πάρουν χαμπάρι.

Μπορεί αυτοί, η κυβέρνηση, ο δήμαρχός της, ο Λαμπράκης και οι υπουργοί του, να είναι συνηθισμένοι στην εξαγορά των πάντων, μπορεί να έχουν πιστέψει πράγματι πως, όπως βάφτισαν την καταστροφή του πάρκου της Ελευθερίαςαναβάθμιση της πόλης, έτσι θα τα καταφέρουν και στο Κερατσίνι. Μόνο που ξεχνούν πως αυτή η πόλη, όπως πάλεψε κάποτε με νύχια και με δόντια για να κρατήσει ανοιχτή την "Ηλεκτρική", γιατί αυτό είχε ανάγκη ο λαός τότε, έτσι, και για τον ίδιο ακριβώς λόγο, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο λαός σήμερα, έχει αποφασίσει να το κλείσει το ρημάδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ