Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Παλέψτε μαζί με τους κομμουνιστές
  • Με θέμα την ανεργία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση των Οργανώσεων Αιγάλεω της ΚΝΕ
  • Κάλεσμα στους νέους, από τον Νίκο Σοφιανό, να συσπειρωθούν γύρω από την πρόταση διεξόδου που καταθέτει το ΚΚΕ

Κάλεσμα στους νέους του Αιγάλεω, που μαστίζονται από την ανεργία, που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, πότε μισο-άνεργοι, πότε μισο-εργαζόμενοι, σ' όλους αυτούς που βλέπουν την κυρίαρχη πολιτική να γκρεμίζει τα όνειρά τους πριν ακόμα αυτά ανθίσουν, να συσπειρωθούν γύρω από τις γραμμές της ΚΝΕ, να γίνουν ένα με το μεγάλο ποτάμι της αμφισβήτησης και της εξέγερσης, να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές, για ένα μέλλον αντάξιο της εργατικής τάξης, απηύθυνε από το βήμα της προφεστιβαλικής, που έγινε στην πλατεία Εσταυρωμένου ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την ανεργία, η οποία πλήττει τους νέους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, είτε αυτοί απασχολούνται στα πολυκαταστήματα ("Πράκτικερ", σούπερ μάρκετ) χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα, είτε είναι μισο-άνεργοι ή και χωρίς καθόλου δουλιά. Οι εξορμήσεις που προηγήθηκαν της εκδήλωσης συνέβαλαν στην επιτυχία της, έτσι ώστε τόσο οι Κνίτες όσο και οι καλεσμένοι τους να μπορέσουν να αναπτύξουν στη διάρκειά της μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα, αλλά και για τη διέξοδο που προτείνει η ΚΝΕ. Με το σύνθημα των συγκεντρωμένων "Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη" να συνοδεύει τον ομιλητή, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε πως η πρόταση διεξόδου που καταθέτει το ΚΚΕ, η συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, είναι ρεαλιστική γιατί, όπως είπε, "εμείς κρίνουμε το ρεαλισμό με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού". Προϋπόθεση, συνέχισε, για να υπάρξει αυτή η διέξοδος "είναι η οργανωμένη πάλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέσα από ένα μέτωπο που θα αγωνίζεται, θα διεκδικεί και θα πάρει την εξουσία".

Αναφερόμενος στη δυσπιστία που δείχνει μεγάλη μερίδα των νέων για την κυρίαρχη πολιτική, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι "έχουν δίκιο οι νέοι όταν βλέπουν με αδιαφορία το πολιτικό σκηνικό που έχουν διαμορφώσει οι κυρίαρχες δυνάμεις. Εχει δίκιο η νέα γενιά να δυσπιστεί απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, που χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια αυτών των κομμάτων να διαχειριστούν την κρίση εις βάρος της νεολαίας και του λαού μας. Ξέρουμε ότι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, άσχετα από τα χρώματά τους, είναι πρωταγωνιστές στο ίδιο έργο". Κόντρα, όμως, σ' αυτό το σκηνικό, συνέχισε, υπάρχει το ΚΚΕ. "Το ΚΚΕ, τόνισε, δίνει το αγωνιστικό "παρών" στους αγώνες και τις ανησυχίες της νέας γενιάς. Είμαστε οι μόνοι που μπαίνουμε μπροστά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της νέας γενιάς και του λαού μας. Γι' αυτό το ΚΚΕ δε χωρά στο ίδιο τσουβάλι με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Γι' αυτό η Οργάνωσή μας κερδίζει πόντους στη νέα γενιά. Γιατί δεν περιμένουμε τις εκλογές για να μιλήσουμε στη νεολαία, αλλά καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά στην προσπάθεια να οργανωθούν οι νέοι, να δυναμώσουν τη συλλογική δράση μέσα από τα συνδικάτα και τους νεολαιίστικους μαζικούς φορείς. Να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους". Και απαντώντας ειδικότερα σε όσους ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις, ρώτησε: "Ποιος είναι αυτός που ζητά να επιδοτούνται οι άνεργοι με το 80% του μισθού, ποιος ζητά κοινωνικά δικαιώματα για τους ανέργους, ποιος ζητά 35ωρο με 7ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, ποιος ζητά κατάργηση της υπερεργασίας,κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στις εργάτριες του φασόν;". Η απάντηση για όποιον στοιχειωδώς είχε έρθει σε επαφή με τους κομμουνιστές ήταν προφανής και οι νέοι του Αιγάλεω τη γνώριζαν ήδη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός μπορεί να ζήσει σαν νοικοκύρης στον τόπο του(2014-04-01 00:00:00.0)
Η λύση είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά(2011-05-03 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου για το λαό η κατάσταση στο χώρο της Υγείας(2010-08-26 00:00:00.0)
Δουλιά σε όλα τα μέτωπα πάλης(2001-12-28 00:00:00.0)
«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια»(2000-03-27 00:00:00.0)
Επιλογή στην κόκκινη, ανυπότακτη ψήφο(2000-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ