Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Δε θα υποταχθούμε

Τα προβλήματα της παιδείας κυριάρχησαν στην προφεστιβαλική εκδήλωση που οργάνωσαν στην πλατεία Δαβάκη οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην Καλλιθέα. Μαζί με τους Κνίτες και τις Κνίτισσες, όλοι όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, και ήταν πολλοί, είχαν την ευκαιρία να πάρουν και μία γεύση - καλλιτεχνικά - του τι θα επακολουθήσει στην κεντρική εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι νέοι, οι άνεργοι, συνολικά οι άνθρωποι της Καλλιθέας, που γέμισαν την πλατεία Δαβάκη, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της παιδείας, στηλίτευσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης, που μετά το εγχείρημα της "βουλής των εφήβων", την οποία χρησιμοποίησε για να... θολώσει τα νερά, "προωθεί και εφαρμόζει, μέσα στο καλοκαίρι, ακόμα πιο αντιδραστικά μέτρα για την παιδεία και τη ζωή μας.

"Νέα, σκληρά μέτρα σε βάρος της νεολαίας μεθοδεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, της ΠΟΛ.ΑΝ. και του "ΣΥΝ"", σημείωσε στην ομιλία του ο Λ. Μυλωνάς,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

"Ζούμε, υπογράμμισε, νέα "καταιγίδα της ερήμου", με πλήθος μέτρων, νομοσχεδίων και υπουργικών αποφάσεων, που στοχεύουν να διαλύσουν, να τινάξουν στον αέρα ό,τι έχει απομείνει πια από τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Επιβλήθηκε η αλλαγή του τρόπου εξετάσεων για τα πανεπιστήμια και μαζί της, συνολικότερη, αντιδραστική αλλαγή. Το εθνικό - ταξικό στην πραγματικότητα - απολυτήριο, είναι απολυτήριο απ' τη ζωή για χιλιάδες παιδιά του λαού μας". "Περισσότεροι μαθητές από φτωχές λαϊκές οικογένειες δε θα ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο γυμνάσιο, λύκειο. Θα σπρώχνονται, τόνισε ο Λ. Μυλωνάς, μαζικά σε παρασχολές, όπως τα ΚΕΚ, ΙΕΚ, ΚΕΣ για φτηνή αποσπασματική κατάρτιση χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Μόνοι κερδισμένοι οι διάφοροι σχολάρχες, μεγαλοφροντιστηριάρχες, οι κάθε λογής κερδοσκόποι που λυμαίνονται τη μόρφωση του λαού"...

"Δε θα πειθαρχήσουμε, υπογράμμισε, δε θα υποταχθούμε. Δε θα δεχτούμε να καταδικαστούμε στην αμορφωσιά, τη μαζική περικοπή των δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με μια συνολικά, άλλη πορεία για τον τόπο. Ο αγώνας για την παιδεία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ συνυφασμένος με τον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή και το σοσιαλισμό. Η διαμόρφωση του Μετώπου Παιδείας αποτελεί μια άμεση ανάγκη και ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει στην ευρύτερη συσπείρωση του λαού μας για βαθιές αντιμονοπωλιακές αλλαγές. Μπορεί να βοηθήσει να συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου πάλης, του μετώπου της νέας αντίστασης και της σοσιαλιστικής νίκης".

Μετά την ομιλία και τους άλλους χαιρετισμούς, η βραδιά συνεχίστηκε από το ροκ συγκρότημα "Σκιές", που παρέδωσε με τη σειρά του τη σκηνή στη ρεμπέτικη κομπανία "Ασωτοι". Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση βιβλίου, ενώ ως αργά συλλέγονταν υπογραφές, που απαιτούσαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι σημερινές εκδηλώσεις(2007-07-03 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία(2001-07-11 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(1998-07-09 00:00:00.0)
Για την ειρήνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη(1997-07-10 00:00:00.0)
"Ολοι μαζί τώρα"!(1997-02-26 00:00:00.0)
Αναπτύσσεται το μέτωπο παιδείας(1996-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ