Πέμπτη 13 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Νέα πορεία προς τη Βουλή σήμερα

Με νέα πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας, οι οποίοι απεργούν εδώ και δύο βδομάδες διεκδικώντας την άμεση ψήφιση της - αποσυρθείσας - τροπολογίας για το επίδομα αποδοτικότητας.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του υπουργείου Γεωργίας, επισημαίνουν πως η πολιτική ηγεσία αρνείται την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους για την καταβολή του επιδόματος, το οποίο χορηγείται σχεδόν σε όλα τα υπουργεία και ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του. Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται πως από την απεργία των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας, οι επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία και η καθυστέρηση απορρόφησης κοινοτικών πόρων είναι πλέον εμφανής. Τις επιπτώσεις ακόμα από την απεργία, στις ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τον κίνδυνο να χαθούν αγορές, επισημαίνει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Από την άλλη ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, σε μια τρισέλιδη ανακοίνωσή του, όπου φαίνεται το σκηνικό εμπαιγμού που έστησε η κυβέρνηση εδώ και μήνες για τους εργαζόμενους του υπουργείου Γεωργίας, υπενθύμισε πάλι τις αόριστες υποσχέσεις για την ψήφιση της τροπολογίας στο τέλος του μήνα ή στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής. Επιπλέον, με αφορμή την παραπάνω "δέσμευση" της κυβέρνησης, επιχείρησε να ρίξει λάσπη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας και στους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ