Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενστάσεις

Ενας τεράστιος "ιστός" από ιδιώτες, φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ., έχει πλεχτεί γύρω από τα διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και δεκάδες είναι τα δισεκατομμύρια που ρέουν για την υλοποίησή τους.

Σοβαρές ενστάσεις, για τον τρόπο υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων από τη γνωστή και μη εξαιρετέα ΟΒΕΣ (Ομοσπονδία Βιομηχανικών Σωματείων), εγείρει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας. "Η παραπάνω ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμιά ουσιαστική λειτουργία και παρέμβαση στα προβλήματα των εργαζομένων και η δραστηριότητά της εξαντλείται στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, παίρνοντας διάφορα προγράμματα δεκάδων εκατομμυρίων", σημειώνει σε επιστολή του προς τη ΓΣΕΕ. Κάνει λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας στην υλοποίηση του προγράμματος LEONARDO DA VINCI (ανταλλαγή εργαζομένων), επισημαίνοντας ότι, παρότι η ΟΒΕΣ χρηματοδοτείται γι' αυτό, η ΠΥΡΚΑΛ τής χορήγησε 1,4 εκατομ. δρχ. σαν έξοδα μεταφοράς. Επιπλέον, η επιχείρηση πλήρωσε τους μισθούς για ένα μήνα των εργαζομένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Τέλος, το σωματείο "επειδή - όπως σημειώνει - τόσο το καταστατικό του ΚΕΚ, όσο και η λειτουργία της Ομοσπονδίας που δεν εκπληρώνει στοιχειώδεις καταστατικές διαδικασίες, π.χ. δεν έχει κάνει απολογιστικό συνέδριο τα τελευταία 2,5 χρόνια, δε διασφαλίζουν το αδιάβλητο", ζητά την παρέμβαση της ΓΣΕΕ.

Θα εισακουστεί άραγε;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ