Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για το πρόβλημα της ανεργίας

Μόνο με την ανάπτυξη μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας, υπογραμμίζει σε υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό με θέμα την απασχόληση, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι ο πρώτος όρος αντιμετώπισης της ανεργίας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμούς τέτοιους που να μπορεί να απορροφά και να αξιοποιεί το εργατικό δυναμικό της χώρας και παράλληλα η χάραξη πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης και διευκόλυνσης της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού.

Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει τον σημαντικό τους ρόλο τόσο στην περιφερειακή ανάπτυξη όσο και στην απασχόληση καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παρ' όλα αυτά, τονίζει η Συνομοσπονδία στο υπόμνημά της, η δυνατότητα της συμβολής των ΜΜΕ στη μείωση της ανεργίας αποδυναμώνεται σημαντικά εξαιτίας των ασκούμενων πολιτικών σε βάρος τους που την τελευταία δεκαετία έχουν ανατρέψει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο υγιούς λειτουργίας τους και τις έχουν οδηγήσει σε βαθύτατη κρίση με αποτέλεσμα όλοι οι οικονομικοί δείκτες γι' αυτές να είναι αρνητικοί.

Για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι ΜΜΕ, επισημαίνεται, και προκειμένου να αναπτυχθούν τα πλεονεκτήματά τους στην απασχόληση και την ανάπτυξη, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τις μέχρι σήμερα ασκούμενες πολιτικές ώστε οι ΜΜΕ να ξεπεράσουν τη βαθιά τους κρίση και να συμβάλλουν στην εθνική οικονομία όπως πραγματικά μπορούν.

Κλείνοντας το υπόμνημά της η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι οποιοσδήποτε διάλογος για την αντιμετώπιση της ανεργίας, δε θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα εάν δεν έχει στο επίκεντρό του την ανάπτυξη και όχι τις μορφές διαχείρισης της ανεργίας που ανακυκλώνουν το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ