Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Ναι σε όλα" στις αξιώσεις του ΣΕΒ

Τα πάτε καλά, μπορείτε όμως να τα πάτε και καλύτερα. Κάπως έτσι βαθμολογούν οι βιομήχανοι - διά στόματος της ηγεσίας του ΣΕΒ - τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων. Και επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση, που λέει "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη", η ηγεσία του ΣΕΒ από το βήμα της χτεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των βιομηχάνων, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προσήλωση που έδειξε μέχρι τώρα στην εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας - που όπως ομολόγησαν συνέβαλε στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων - απαίτησαν εδώ και τώρα νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων.

Και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αφού έκανε κάποια μικροπαράπονα, πως οι βιομήχανοι επενδύουν ελάχιστα - από τα παχυλά κέρδη που τους εξασφαλίζει η συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική - είπε "ναι σε όλα" σχετικά με τις νέες προκλητικές αξιώσεις της ηγεσίας του ΣΕΒ.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα πως η κυβέρνηση Σημίτη είναι τόσο "κεντροαριστερή" όσο "σοσιαλιστική" ήταν η κυβέρνηση Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ