Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Πρωτοβουλίες" κοροϊδίας για την ανεργία

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Σαντέρ, έχει εξαγγείλει μια πρωτοβουλία εμπαιγμού και κοροϊδίας των εργαζομένων και των εκατομμυρίων ανέργων της ΕΕ, η οποία φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης για την Απασχόληση". Προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαών της ΕΕ ότι το Διευθυντήριο των Βρυξελλών ενδιαφέρεται για το πρόβλημα της ανεργίας, περιφέρει την πρωτοβουλία του αυτή σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στα πλαίσια αυτά οργανώθηκε χτες από την κυβέρνηση Σημίτη φιέστα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, υπουργών και εκπροσώπων των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΟΑΕΔ, ΟΚΕ κλπ.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να καθαγιάσει και να νομιμοποιήσει την πρωτοβουλία - κοροϊδία του Ζ. Σαντέρ, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επιδείξει και αυτός το υποκριτικό ενδιαφέρον του για την ανεργία.

Οτι πρόκειται για πρωτοβουλίες υποκρισίας και κοροϊδίας, τόσο από την Κομισιόν, όσο και από την κυβέρνηση, αρκεί να θυμηθεί κανείς δύο γεγονότα:

- Το νομοσχέδιο που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση για την ανεργία, με το οποίο επιδοτούνται οι βιομήχανοι αντί για τους ανέργους, δείχνει πολύ καθαρά την αντίληψη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

- Πριν από ένα περίπου μήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλ. Κίνκελ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στη νέα συνθήκη - αυτή που θα αντικαταστήσει αυτή του Μάαστριχτ - κεφάλαιο για την ανεργία, ακριβώς γιατί αναλαμβάνονται δεσμεύσεις που απαιτούν μέτρα και κυρίως χρήμα, το οποίο, βέβαια, η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να δώσει.

Αφού, λοιπόν, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα το ουσιαστικό για την ανεργία, το 'χουν ρίξει στην κοροϊδία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ