Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επικίνδυνος νοικάρης

Είναι ώρα, με τέτοιον ήλιο, για θρίλερ; Μα, μην ανησυχείτε, θα έχει δύσει στις 22.20, που ο ΑΝΤΕΝΝΑ θα προβάλει την ταινία του Τζον Σλέσινγκερ "Ο άγνωστος του Πασίφικ Χάιτς".Μια σεναριακή ιδέα που θυμίζει ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Μια ταινία γεμάτη αγωνία, που κόβει την ανάσα... Ενα νεαρό ζευγάρι αγοράζει ένα παλιό βικτοριανό σπίτι, το επιδιορθώνει και τρελαίνεται στα έξοδα. Ετσι αποφασίζει να νοικιάσει τα δυο διαμερίσματα του κάτω ορόφου για να κερδίσει λίγα χρήματα. Νοικάρηδες είναι ένας Γιαπωνέζος και ένας ευκατάστατος εργένης. Ο τελευταίος είναι για τους ιδιοκτήτες ο ιδανικός νοικάρης, όμως σύντομα θα αλλάξουν γνώμη. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας ψυχοπαθής και επικίνδυνος. Η ζωή τους γίνεται κόλαση μέχρι τη στιγμή που η γυναίκα αποφασίζει να περάσει στην αντεπίθεση και να εκδικηθεί. Με τη Μέλανι Γκρίφιθ και τον Μάικλ Κίτον.

Από την ΕΤ-3 στις 22.15 "Θέλω να ξανάρθει" του Κάτλιν Ανταμς.

Πρόκειται για ρομαντική κωμωδία, μια ιστορία που μεταξύ αστείου και σοβαρού θίγει το πρόβλημα της μέσης ηλικίας, που τόσο βασανίζει τους ανθρώπους, κυρίως, όμως, τους άνδρες. Ενας πενηντάρης γιορτάζει τα γενέθλιά του με τρόπο πένθιμο. Εχει την εντύπωση ότι η ζωή του τέλειωσε ότι ο ανδρισμός του "πάει περίπατο". Για πάντα. Εχει τις μαύρες του, τις ακεφιές του, υπαρξιακά του προβλήματα, μέχρι που μια φίλη της κόρης του τον κάνει να νιώσει νέος. Η γυναίκα μόλις πληροφορείται τις δραστηριότητες του συζύγου της παθαίνει σοκ. Συνέρχεται, όμως, και σχεδιάζει την εκδίκησή της. Με τον Ελιοτ Γκουλντ.

Από το MEGA στις 17.00 "Εγκλημα στα παρασκήνια" του Ντ. Κατσουρίδη.

Πρόκειται για επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γιάννη Μαρή, τιμημένη με βραβείο φωτογραφίας. Μια ταινία, που την ξαναβλέπουμε ευχαρίστως. Μια ηθοποιός βρίσκεται δολοφονημένη στο καμαρίνι της και ο αστυνόμος Μπέκας προσπαθεί να διαλευκάνει το έγκλημα, εντοπίζοντας τέσσερις υπόπτους. Με τους: Αλέκο Αλεξανδράκη, Τίτο Βανδή,, Μάρω Κοντού, Ζ. Σαρή, και Χρήστο Τσαγανέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ