Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές όψεις
  • Η Διεύθυνση Πολιτιστικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας διοργανώνει στη χώρα μας εκδηλώσεις με τον τίτλο "Κινηματογράφος της Ευρώπης" και τη συνεργασία του ελληνικού ΥΠΠΟ και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις (στο "Παλλάς") θα διαρκέσουν από 26/4 - 1/5.Περιλαμβάνουν ταινίες - σταθμούς, από τις Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία και Ιρλανδία.

  • Τρία ντοκιμαντέρ, γυρισμένα μετά τη γερμανική επανένωση, προβάλλει το Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16), στα πλαίσια του κύκλου "Η τέχνη στην υπηρεσία της εξουσίας. Καλλιτεχνική δημιουργία στο εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς". Τρία ντοκιμαντέρ με θέμα την αισθητική και την ευθύνη στο Γ' Ράιχ. Το πρώτο ντοκιμαντέρ, του Ράι Μίλερ,προβλήθηκε χτες και αφορούσε στην κινηματογραφίστρια - προπαγανδίστρια του Γ' Ράιχ, Λένι Ρίφενσταλ.Το επόμενο ντοκιμαντέρ (14/5, 8μμ) είναι του Λουτς Ντάμπεκ "Ο καιρός των Θεών - Ο γλύπτης Αρνο Μπρέκερ".Στις 21/5 θα προβληθεί το τελευταίο ντοκιμαντέρ της σειράς των Αρπαντ Μπόντι - Μάργκιτ Κναπ "Φιλώντας τα οπίσθια του διαβόλου - Ο συνθέτης Νόρμπερτ Σούλτσε",που αναφέρεται στον συνθέτη των περισσότερων ντοκιμαντέρ της ναζιστικής προπαγάνδας και του πασίγνωστου "Λιλή Μαρλέν".

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει ο σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ