Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εξηγήσεις" ζητά το ΕΣΡ

Παροχή εξηγήσεων για παραβιάσεις του νόμου για τα ΜΜΕ και για θέματα που άπτονται της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα δώσουν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εκπρόσωποι όλων σχεδόν των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει καλέσει στη σημερινή του συνεδρίαση τους υπεύθυνους του ΣΚΑΪ, να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα της μη επανόρθωσης δυσφημιστικών σχολίων σε βάρος του ΕΣΡ. Ο ΣΚΑΪ, εξακολουθεί να κωφεύει στο αίτημα του ΕΣΡ για την επανόρθωση δυσφημιστικών σχολίων εις βάρος του ΕΣΡ. Δυσφημιστικά σχόλια, που έγιναν μέσω του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου, με αφορμή τη ζωντανή κάλυψη του απόπλου του στόλου, την περίοδο των γεγονότων στα Ιμια. Παροχή εξηγήσεων θα δώσουν οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ, σχετικά και με τις εκπομπές του Μάκη Tριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος" και "Ζούγκλα", με θέμα τις υιοθεσίες του Ιδρύματος Βρεφών "Μητέρα".

Σήμερα, επίσης, στο ΕΣΡ έχουν κληθεί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, ΣΚΑΪ, MEGA, STAR, NEW και TV Μακεδονία, να δώσουν εξηγήσεις για τη μετάδοση "ροζ" τηλεφώνων και διαφημίσεων. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εξακολουθούν, όμως, να παραβιάζουν και το διαφημιστικό χρόνο. Για το λόγο αυτό έχουν κληθεί για παροχή εξηγήσεων οι εκπρόσωποι του MEGA, ANTENNA, STAR και NEW CHANELL.

Το ΕΣΡ θα συζητήσει, επίσης, και το θέμα που έχει τεθεί και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και που αφορά στις συχνές εμφανίσεις δικηγόρων σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε περίοδο που δίκες ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Σε περίπτωση, που η εξέταση όλων των θεμάτων δεν ολοκληρωθεί σήμερα, το ΕΣΡ θα συνεδριάσει και αύριο Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ