Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση αποφοίτων

Εγκαινιάζεται αύριο στην Εθνική Πινακοθήκη η καθιερωμένη πλέον, έκθεση των αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.Παρουσιάζονται 160 έργα 74 αποφοίτων της ακαδημαϊκής χρονιάς '94 - '95. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Οπως επισήμανε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Γιάννης Παπαδάκης,"η βοήθεια, η ενθάρρυνση και συμπαράσταση στους νέους μας καλλιτέχνες είναι υποχρέωση της πολιτείας και όλων εκείνων που με κάθε τρόπο μπορούν να προσφέρουν για το καλό του τόπου, των νέων μας δημιουργών και της τέχνης γενικότερα. Είναι λυπηρό που η πολιτεία ακόμα δεν μπορεί ή δε θέλει να εννοήσει τη σημασία της Τέχνης, του πολιτισμού και των πνευματικών αξιών στον τρόπο ζωής του ανθρώπου".

"Συχνά οι εκθέσεις των αποφοίτων", τόνισε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μ. Λαμπράκη - Πλάκα, "αποτελούν τον προθάλαμο μιας ευοίωνης σταδιοδρομίας. Το φιλότεχνο κοινό, οι ειδικοί, οι κριτικοί ανιχνεύουν και ενθαρρύνουν τις πιο φερέλπιδες προσπάθειες και μέσα από τη νεανική δημιουργία οιωνοσκοπούν το μέλλον της ελληνικής τέχνης".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ