Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στόχος η "στέγη του κόσμου"

Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος, στα πλαίσια των διεθνών αθλητικών του δραστηριοτήτων, αλλά και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποιεί ορειβατική αποστολή στο ΕΒΕΡΕΣΤ (8.848 μ.) μεταξύ 1/4/96 και 30/5/96.

Η δυσκολία της πρόσβασης, οι πολικές θερμοκρασίες, οι μουσώνες, οι τεχνικές δυσκολίες και η μεγάλη διαδρομή από την κατασκήνωση βάσης μέχρι την κορυφή είναι στοιχεία που πρέπει να αντιπαλέψουν οι ορειβάτες. Η διαδρομή που επιλέχτηκε είναι η βόρεια ράχη με μεικτό πεδίο βράχου - πάγου. Για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος θα απαιτηθούν συνολικά 75 μέρες. Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή. Αξίζει να επισημανθεί πως όλα τα μέλη της αποστολής έχουν σημαντική παρουσία σε διεθνείς κατακτήσεις.

Τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν πρόσφατα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο (φωτογραφία). Οι Ελληνες ορειβάτες πιστεύουν ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για το νέο ποιοτικό άλμα, που θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της Ελληνικής Ορειβασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ