Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σαλιαρέλης - Ολυμπιακός 1 - 0

Αθωώθηκε για την υπόθεση Ντέταρι λόγω αμφιβολιών και απειλεί ότι θα επανέλθει στον Ολυμπιακό

Αθώος λόγω αμφιβολιών είναι από χτες ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Α. Σαλιαρέλης, για την υπόθεση της πώλησης του Λάγιος Ντέταρι στην ιταλική Μπολόνια και την υπεξαίρεση του σημαντικότερου μέρους του τιμήματος από τα ταμεία της ΠΑΕ, για την οποία κατηγορήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά δέχτηκε με πλειοψηφία 2 προς 1, ό,τι περίπου ο Α. Σαλιαρέλης είχε χαρακτηριστικά δηλώσει όταν ξεκίνησε η δίκη, ότι δηλαδή ό,τι έκανε ήταν... για το καλό της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού υποστήριξε στην απολογία του ότι τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια, από το συνολικό ποσό των 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, που παρέλαβε μέσω της ελβετικής εταιρίας "Ιντερπλεϊ" από την Μπολόνια για τον Ούγγρο διεθνή, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των Ολεγκ Προτάσοφ, Γκενάντι Λιτόφτσενκο και Γιούρι Σάβιτσεφ. Είχε μάλιστα επικαλεστεί τα συμβόλαια των παικτών και άλλα έγγραφα, που είχε στη διάθεσή του, για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ως πολιτική αγωγή, κατά την ακροαματική διαδικασία επέμειναν ότι τα χρήματα υπεξαιρέθηκαν από τον Α. Σαλιαρέλη.

Ο τελευταίος αμέσως μετά την αθώωσή του δήλωσε ότι "θα ξαναγυρίσει στον Ολυμπιακό", ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση Ντέταρι ήταν μια σκευωρία, ως υπεύθυνους της οποίας φωτογράφισε τη σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία σημείωσε ότι πρέπει να φύγει... Για την ίδια την υπόθεση, υποστήριξε, ότι αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγάλους παίχτες.

Να σημειώσουμε ότι ο Α. Σαλιαρέλης, που κρατείται στον Κορυδαλλό, εκτίει ποινή φυλάκισης για την υπόθεση της φυγάδευσης του μεγαλοαπατεώνα Κοσκωτά στο εξωτερικό, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε αποδράσει "διακριτικά", για να επιστρέψει και να παραδοθεί πριν λίγους μήνες οικειοθελώς στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά. Αναμένεται να αποφυλακιστεί εντός του 15νθημέρου, μετά τη συμπλήρωση της ποινής του.

Σνομπάρουν οι φίλαθλοι

Κανένα ενδιαφέρον δεν παρουσιάζει για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ο αυριανός αγώνας της Πειραιώτικης ομάδας με τον ΠΑΟΚ. Η προπώληση των εισιτηρίων ήταν ελάχιστη, αφού από τα γραφεία της ΠΑΕ είχαν διατεθεί μόλις 1,000! Η ήττα στην Καλαμάτα δεν έχει "χωνευτεί" από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που δε θα πάνε αύριο στο γήπεδο.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Τάκης Περσίας αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή τους Γρηγόρη Τρούπκο και Ηλία Σαπάνη. Ο Αλέκος Αλεξανδρής θα επιστρέψει στον... πάγκο αφού η παρουσία του στο παιχνίδι με τη "μαύρη θύελλα" ήταν ισχνή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυσαρέσκεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα νέα μέτρα(2021-12-28 00:00:00.0)
Αποκαλυπτικές καταθέσεις(2008-10-30 00:00:00.0)
To ποδόσφαιρο στο λαό όχι στους επιχειρηματίες(2005-01-19 00:00:00.0)
Για να μην ξεχνιόμαστε(2004-07-03 00:00:00.0)
Ο Κρόνος "ζηλεύει" τον Ολυμπιακό!(1996-03-17 00:00:00.0)
Κερδίζει πόντους ο Περσίας(1996-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ