Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΟΣ
Αναγκαίος ο βιολογικός καθαρισμός

Με συνεχείς κινητοποιήσεις - εδώ και μια εβδομάδα - διαμαρτύρεται ο Δήμος Πάρου, για την άρνηση των αρμοδίων αρχών να εντάξουν τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού της πόλης σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Ο Δήμος Πάρου, έχει ξεκινήσει κινητοποιήσεις από την προηγούμενη Δευτέρα με κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων, οι οποίες θα συνεχίζονται μέχρι οι αρμόδιοι να εντάξουν τα έργα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας του δήμου, τονίζεται ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει υποβληθεί στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, ήδη, από τον Σεπτέμβρη του προηγούμενου χρόνου. Ο δήμος είχε απευθυνθεί στα υπουργεία μιας και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Νομαρχία Κυκλάδων που γνώριζαν το πρόβλημα δήλωσαν αδυναμία να εντάξουν το συγκεκριμένο έργο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Τη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του Δήμου Πάρου και των κατοίκων για την αδιαφορία που δείχνει η πολιτεία στο αίτημά τους εκφράζουν πολλοί μαζικοί φορείς και σύλλογοι του νησιού, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, με ξεχωριστές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, τη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, ο Σύλλογος Καφεζυθεστιατόρων, ο Σύνδεσμος Υδραυλικών, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Στις ανακοινώσεις οι σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την αδιάφορη στάση της πολιτείας και ζητούν την άμεση χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την αποπεράτωση των έργων της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ