Τη διατήρηση του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος για τους ποδοσφαιριστές και τους μπασκετμπολίστες, ζήτησαν χτες από τον υφυπουργό οικονομικών Γ. Ανωμερίτη, οι πρόεδροι του ΠΣΑΠ Αντ. Αντωνιάδης και του ΠΣΑΚ Π. Φασούλας. Οι εκπρόσωποι των δύο Συνδέσμων αφού υπογράμμισαν πως, η "αιτία της υποτιθέμενης φοροδιαφυγής των αθλητών βρίσκεται στο νόθο καθεστώς ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού", πρότειναν:
- Την καθιέρωση φορολόγησης με ποσοστό 15% του χρηματικού ποσού που λαμβάνουν οι αθλητές ως επιβράβευση από την πολιτεία για τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα. Το ποσοστό θα παρακρατεί η πολιτεία κατά την καταβολή και θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των αθλητών, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα χρηματικά βραβεία σε επιστήμονες και καλλιτέχνες απαλλάσσονται εξ ολοκλήρου από το φόρο εισοδήματος.
- Τη διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος των μεταγραφών με συντελεστή 12,7%, με αιτιολογικό ότι οι αθλητές έχουν περιορισμένο χρόνο καριέρας, αδυναμία να δημιουργήσουν πετυχημένη επαγγελματική καριέρα μετά τον αθλητισμό, αλλά και όχι την καλύτερη υγεία εξαιτίας των πολλών τραυματισμών.
- Για την περίοδο προ του 1991, οι καλαθοσφαιριστές να χαρακτηριστούν ερασιτέχνες και να απαλλαγούν από το φόρο εισοδήματος όπως προβλέπει ο νόμος 75/75.
- Τη φορολογική απαλλαγή για ποσά που εισπράχτηκαν από την ψήφιση του νόμου 1958 τον Αύγουστο του 1991, μέχρι τον Αύγουστο του 1992 που υπογράφτηκαν τα πρώτα επαγγελματικά συμβόλαια.
- Οι αθλητές κάτω των 21 χρόνων μέχρι την ψήφιση του νόμου 2238 του 1994 να υπαχθούν στο καθεστώς του 75/75.
- Να σταματήσουν οι αρμόδιες ΔΟΥ να εκδίδουν προσωρινά φύλλα ελέγχου εισοδήματος για τις παραπάνω περιπτώσεις και να ανακληθούν τα ήδη εκδοθέντα φύλλα ελέγχου και πρόστιμα.
Ο Γ. Ανωμερίτης δήλωσε ότι μέχρι την Κυριακή δε γνώριζε τίποτα επί του θέματος και ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο η διαπόμπευση με τη δημοσίευση των ονομάτων των αθλητών.