Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Μετρά την αξία της

Το πρώτο σοβαρό φιλικό δίνει σήμερα η Εθνική ποδοσφαίρου στη Νιμ

Το πρώτο δυνατό φιλικό στα πλαίσια της προετοιμασίας της, ενόψει της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 98, δίνει σήμερα στη Νιμ η Εθνική ομάδα ανδρών με αντίπαλο τη Γαλλία (9.45 ώρα Ελλάδας).

Ο Κ. Πολυχρονίου δε θα έχει στη διάθεση του τον Τσάρτα που και πάλι ταλαιπωρείται από προβλήματα στη μέση. Τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα θα πάρει ο Αλέκος Αλεξανδρής, αφού διαθέτει περισσότερη πείρα από τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Πρωταρχικός στόχος του ομοσπονδιακού τεχνικού, αλλά και των διεθνών, είναι όπως ο ίδιος δήλωσε, η ομάδα απέναντι σ έναν αποδεδειγμένα ισχυρό αντίπαλο να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Με την ίδια σοβαρότητα αντιμετωπίζουν από την πλευρά τους οι Γάλλοι, που ετοιμάζονται για την τελική φάση του EYRO 96, το αποψινό φιλικό παιχνίδι. Ο τεχνικός των "Τρικολόρ", Ζακέ, θέλει να διαπιστώσει απέναντι σε μια νέα και γρήγορη ομάδα, όπως χαρακτήρισε την Εθνική Ελλάδας, την κατάσταση των παιχτών του και ιδίως ορισμένων νέων προσώπων.

Ομως υπάρχει ένα ακόμα δέλεαρ για τον τεχνικό της Γαλλίας. Από τη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της Εθνικής ομάδας έχει πετύχει 18 συνεχόμενες νίκες. Αν λοιπόν κερδίσει σήμερα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί.

Να επισημάνουμε ακόμα ότι η παράδοση είναι άσχημη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν έχει κερδίσει ποτέ, απέσπασε μια ισοπαλία το... 1958 και έχει χάσει τέσσερις φορές. Ο αγώνας θα γίνει υπό δριμύ ψύχος αλλά σ' ένα κατάμεστο γήπεδο που χωράει 24.700 φιλάθλους.

Οι αρχικές επιλογές του Ζακέ είναι: Λαμά, Ανγκλομά, Τουράμ, Ντεσεγί, Πετί, Καρεμπέ, Ντεσάμπ, Λαμουσί, Ντζοργκαέφ, Λοκό, Πεντρός.

Στους "τρικολόρ" ο Κ. Πολυχρονίου θα αντιτάξει: Ατματσίδη, Αποστολάκη, Κασάπη, Ουζουνίδη, Καλιτζάκη, Νταμπίζα, Ζαγοράκη, Δώνη, Αλεξανδρή, Μαχλά, Βρύζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ