Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Τερτίπια της τύχης

Ο Β. Νικάκης σφυρίζει το Σάββατο Παναχαϊκή - Ολυμπιακό

Η τύχη όταν ασχολείται με τους διαιτητές έχει αποδειχτεί κατ' επανάληψη όχι μόνο "τυφλή" αλλά και... ναζιάρα. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται από τα... τερτίπια της στη χτεσινή κλήρωση για τους "άρχοντες" της 22ης αγωνιστικής στην Α Εθνική.

Σ ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια, αυτό ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό, ανέδειξε τον Β. Νικάκη. Τον διαιτητή από την Αιτωλοακαρνανία που είχε δεχτεί μεγάλες πιέσεις από τους Πειραιώτες, όταν κληρώθηκε στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟ, με αποτέλεσμα να δηλώσει κώλυμα.

Στους υπόλοιπους αγώνες του Σαββατοκύριακου θα "σφυρίξουν": Ηρακλής - ΑΕΚ (Γιανναδάκης), Λάρισα - Καλαμάτα (Μιντιούρης), Εδεσσαϊκός - Ξάνθη (Μπέγκος), Εθνικός - Ιωνικός (Λάτσιος), ΟΦΗ - Αθηναϊκός (Δούρος), Απόλλωνας - Πανιώνιος (Γιαννόπουλος), Αρης - ΠΑΟΚ (Ζαχαριάδης), ΠΑΟ - Πανηλειακός (Παπαδόπουλος).

Εκτός ΕΥΡΩ '96 ο Νικάκης

Θύμα της κακής εικόνας που έχει η Ευρώπη και τα αρμόδια όργανα της για το ελληνικό ποδόσφαιρο έπεσε δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Β. Νικάκης. Ο κορυφαίος Ελληνας διαιτητής φέτος διέπρεψε και πάλι στα γήπεδα του εξωτερικού με αποτέλεσμα να επιλεγεί από την ΟΥΕΦΑ στους 32, από τους οποίους θα προέλθουν οι 24 που θα "σφυρίξουν" στα τελικά του EYRO 96.

Τελικά όμως ο Αγρινιώτης ρέφερι έμεινε εκτός πίνακα, όπως είχε συμβεί και με το Μουντιάλ. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", δύο ήταν οι αιτίες που οδήγησαν σ αυτό το γεγονός. Το ένα ήταν η ανυποληψία του ελληνικού ποδοσφαίρου στο διεθνές στερέωμα και το δεύτερο η πλήρης απουσία ελληνικής φωνής στα κέντρα αποφάσεων... Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι ενώ στη λίστα μπήκε ο τραυματίας(!) Παϊρέτο (Ιταλία) το όνομα του Νικάκη ούτε καν συζητήθηκε.

Εκτός και αν κάποιοι επικαλεστούν τη μη νομιμοποίηση του Καταστατικού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ