Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΒΟΛΕΪ
Στο Φάληρο μέσω Κωνσταντινούπολης

Μόνο για νίκη σήμερα ο Ολυμπιακός με Εζατσίμπασι για να προκριθεί στο φάιναλ - φορ

"Για μας είναι πιο δύσκολο να κερδίσουμε την Εζατσίμπασι στην Τουρκία παρά το φάιναλ - φορ στην Αθήνα". Με τη χτεσινή του αυτή δήλωση ο Κουβανός Ερνάντεζ έδωσε το στίγμα του σημερινού παιχνιδιού του Ολυμπιακού στην Κων/πολη για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Οι ερυθρόλευκοι για να μη χάσουν το ραντεβού με το φάιναλ - φορ που διοργανώνουν οι ίδιοι, χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη απέναντι στους Τούρκους που έχουν μόνο κίνητρο το γόητρό τους, αφού έχουν αποκλειστεί ήδη από τη συνέχεια.

Το σημερινό παιχνίδι έχει δημιουργήσει ένταση στους κόλπους των ερυθρολεύκων. "Εύχομαι να μας βγει σε καλό", σχολίαζε χτες ο Ερνάντεζ.

Ενας από τους πονοκεφάλους του Ολυμπιακού ήταν η πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση. Ομως το κλίμα που συνάντησε η αποστολή στην Τουρκία τους καθησύχασε κατ' αρχήν. Ο Τύπος δεν ασχολείται καθόλου με το παιχνίδι, το πρώτο μεταξύ μιας τουρκικής και μιας ελληνικής ομάδας μετά τα γεγονότα της Ιμια. "Εμείς αυτή την εποχή ασχολούμαστε με το Μπαϊράμι", έλεγε χτες ο Ταρίκ Καγιάν βοηθός προπονητής της Εζατσίμπασι. Χαμηλών τόνων ήταν και η δήλωση του Ολλανδού της τουρκικής ομάδας, του Μπένε: "Εμείς δεν έχουμε καμιά τύχη. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα. Κι άλλωστε ο αγώνας δε μας ενδιαφέρει". Πάντως οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πέρυσι η Ορεστιάδα είχε χάσει με 3 - 0 στην Κων/πολη από την Εζατσίμπασι μέσα σε μια καυτή έδρα. Η τουρκική ομάδα είναι εξαιρετικά μαχητική με καλή υποδοχή και άμυνα.

Χτες δεν προπονήθηκε ο Ντράγκοβιτς για προληπτικούς λόγους αλλά σήμερα στις 6μμ θα δώσει το παρών στον αγώνα.

  • Χτες στο τελευταίο παιχνίδι στο Πρωταθλητριών ο ΠΑΟ πέτυχε νίκη γοήτρου στο Ισραήλ επί της Χαποέλ Χααμακίμ με 3 - 1 (15 - 13, 9 - 15, 15 - 6, 15 - 11). Με τη νίκη αυτή οι πράσινοι ελπίζουν στην τέταρτη θέση του ομίλου που θα τους επιτρέψει την επόμενη περίοδο να αγωνιστούν και πάλι απευθείας σε όμιλο.
  • Στις γυναίκες στο Πρωταθλητριών τα Βριλήσσια παίζουν σήμερα στη Βουδαπέστη με την Εγκερ και στο Κυπελλούχων ο ΠΑΟ υποδέχεται στις 6μμ τη Γιεβπατόρια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ